• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Retunsee Başkanlar Kurulu Zoom üzerinden toplandı

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, 9 Eylül Çarşamba günü Retunsee Başkanlar Kurulu’na katıldı.

10.09.2020

Retunsee Başkanlar Kurulu 9 Eylül 2020’de Koronavirüs salgını koşulları altında Zoom üzerinden toplandı. Toplantıya Retunsee Yönetim Kurulunu oluşturan Petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Sırbistan Enerji İşçileri Sendikası Başkanı Goran Takiç, Yunanistan Petrol ve Gaz İşçileri Sendikası Başkanı Panogiotis Kontousiadis, Slovenya Enerji İşçileri Sendikası Başkanı Mitja Fabian ve Uzmanlar Rıza Köse, Vasilis Berkovitz ve İvana Coriç katıldı.

Toplantıda Koronavirüs koşullarındaki çalışma şartları değerlendirildi. Her ülke kendi çalışma koşullarını sundu. Özellikle enerji sektörü alanında yaşanan zorluklar üzerinde duruldu.

Gelecek Yönetim Kurulunun düzenlenmesi, Retunsee sektör sekreterliklerinin kararlaştırılması, mali meseleler ve Retunsee websitesinin güncellenmesi konuşulan konular arasındaydı.

Retunsee üyesi Belarusya gaz sendikası Belenergotopgaz son dönemde ülkedeki gelişmeler çerçevesinde geçtiğimiz hafta Retunsee’den dayanışma ve destek talep etmişti. Toplantıda konuyu değerlendiren Retunsee yönetimi, Retunsenin her zaman işçilerin çalışma koşullarının ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için mücadele verdiği ve Belarusya’da demokrasinin sürdürülmesi gerektiği yönünde karar aldı. İşçilerin kendi kaderlerine kendilerinin karar vermesi gerektiğini vurgulayan Retunsee yönetimi bu bağlamda Belarusya’ya dışarıdan müdahalelerin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı