Sakarya ÇEKO Öğrencilerinden Genel Başkanımız Yaşar’a Ziyaret

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencileri, Toplu Sözleşme Hukuku dersi kapsamında, Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ı 7 Mart Çarşamba günü ziyaret etti.

07.03.2018

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri öğrencilerinden Atakan Çak, Berfin Efe, Buse Göçer, Onur Kilit 7 Mart Çarşamba günü sendikamızın genel merkezine gelerek Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ı ziyaret ettiler.

Yaşar;  Petrol-İş Sendikası'nın tarihi, toplu iş sözleşmesi uygulamaları, sendikal yaşam ve sendikalı olmanın çalışanlara getirdiği avantajlar gibi konularda, ziyaretine gelen öğrencilere bilgi ve deneyimlerini aktardı. Genel Başkanımız ayrıca sendikal gündemde yer alan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve taşeron işçilerin kadroya alınması gibi güncel konularda da değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaret esnasında öğrenciler, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut’tan da toplu iş sözleşme süreçlerine ilişkin ayrıntılı bilgi aldılar.

FLORMAR'DA DİRENİŞ SÜRÜYOR

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan ve ülkemizin önde gelen kozmetik firmalarından birisi olan Flormar'da işçiler, sendikalaştıkları için işten çıkartılıyorlar. Bugün itibariyle işten çıkarılan işçi sayısı 115'e ulaştı. İşveren önce sendikalaşma çalışmasının öncü işçilerini işten çıkarırken, şimdi başlayan direnişe destek veren işçileri işten atmaya başladı. Öyle ki, tezgah başında birlikte çalışırken işten atılıp direnişe geçen işçi arkadaşlarını alkışladığı için işçiler kapı önüne...