190 ÜYEMİZİ İŞTEN ÇIKARAN SANOVEL İLAÇ İŞVERENİNE HEKİMLER VE SAĞLIKÇILARDAN PROTESTO:
190 ÜYEMİZİ İŞTEN ÇIKARAN SANOVEL İLAÇ İŞVERENİNE HEKİMLER VE SAĞLIKÇILARDAN PROTESTO:
Sendikamız Petrol-İş'te örgütlendikleri için Sanovel İlaç Sanayi işvereninin 6 Haziran tarihinde işten çıkardığı 190 üyemizin, 42 gündür fabrika önünde sürdürdüğü direnişe destek veren hekimler ve sağlıkçılar Sanovel ilaçlarını yazmama ve yazdırmama kararı aldılar. “Emperyalizme Karşı Yurtsever Cepheli Sağlıkçılar” bugün İstanbul, Koşuyolu Marmara Üniversitesi Hastanesi önünde toplanarak yaptıkları açıklamada, Sanovel İlaç Sanayi işvereninin sendikal örgütlenme nedeniyle 190 Petrol-İş üyesini işten çıkarmasını protesto ederek, bundan böyle Sanovel ilaçlarını yazmayacaklarını ve yazdırmayacaklarını bildirdiler.
Bırakın hapı sanovel'in patronu yutsun!
Konuyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapan Dr. Ayhan Alpar, “Bizler ülkesine, halkının sağlığına, emeğinin hakkına sahip çıkan Yurtsever Cepheli Sağlıkçılar olarak, başta Sanovel'in ilaçlarını reçete eden hekimler olmak üzere tüm sağlıkçıları, hakkını arayan emekçilerin yanında yer almaya, ilaç firmalarının promosyonları, kongre (tatil) leri v.s ile ülkemize bulaştırdıkları kiri temizlemeye, Sanovel ilaçlarını yazmamaya, yazdırmamaya, Sanovel işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. Dr. Ayhan Alpar konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sanovel İlaç, Türkiye ilaç sektörünün 9. büyük firması. Sanovel işçileri emekleri, yaptıkları üretimle, Savonel'i Şişli'deki 60 kişilik bir atölyeden 1000 kişi çalıştırma kapasiteli fabrikaya taşıyan, nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyaçla ücretlerin 1500-2000 YTL arasında olduğu ilaç sanayisinde, kıdem farkı olmaksızın, aynı işyerinde, yıllardır asgari ücretle çalışan emekçiler.
Emeklerinin karşılığını alabilmek için sendikalı oldular
Bu süreçten sonra ise Sanovel işçileri emeklerinin karşılığını alabilmek için sendikalı olma kararı aldılar. Patronları Erol Toksöz'ün verdiği yanıt ise, onları teker teker işten atacağını söylemek oldu. İşçiler, atılan ilk 5 işçiden sonra geri adım atmadılar, sıranın onlara gelmesini beklemediler. 190 işçi, işten atılan arkadaşları, kendileri ve onlardan sonra gelecek olan emekçiler için direnişe geçtiler. Bu süreçte tümü işten çıkarılan 190 işçi, bir ayı aşkın süredir direniyor ve fabrikalarını terketmiyor.”
Sanovel'in çeşitli hastalıklarda kullanılan Ator, Duovel, Flupamid, Lansor, Rilace, Sanset, Tremac, Majezik isimli 50'yi aşkın ilacı bulunuyor.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
PETROL-İŞ SENDİKASI
BASIN DANIŞMANLIĞI