• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Savaşa Hayır Demek İçin Taksim'e!

Siyasi parti, sendika, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri, Suriye ile Türkiye arasında olası savaş ihtimaline karşı bu akşam (4 EKİM) saat 19:00'da Taksim'de olacak ve "Türkiye halkları savaş istemiyor" diyecek.

04.10.2012

Siyasi parti, sendika, meslek odaları ve  sivil toplum örgütleri, Suriye ile Türkiye arasında olası savaş ihtimaline karşı bu akşam saat 19:00'da Taksim'de olacak.

Urfa'nın Akçakale ilçesine düşen bomba sonucu beş kişinin ölmesinin ardından Başbakanlık'tan "Suriye'deki hedefleri vurduk" açıklaması geldi. Bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Suriye'ye askeri müdahale tezkeresini görüşmeye başladı.

Akşamki eylem için yapılan çağrıda şöyle dendi:

"AKP'nin emperyalistlerin teşviki ile sürdürdüğü bölgesel savaş çığırtkanlığı, Suriye'de iç savaşı kışkırtma hamleleri, giderek tırmandırdığı savaş politikaları Akçakale'de yitirilen canların sorumlusudur. AKP savaş kışkırtıcı çizgisiyle çatışmaları Türkiye-Suriye sınırına çekip 5 insanımızın ölümüne neden olmuştur. Bununla yetinmeyen AKP Suriye'yi vurarak, Meclis'e tezkere getirerek ülkeyi savaşa sokmaya dönük bir adım daha atmıştır. Türkiye halkları savaş istemiyor. İçerde ve dışarda AKP'nin savaş politikalarının karşısında duracağız."

Çağrıcı kurumlar;

Halkevleri, Halkların Demokratik Kongresi İstanbul Meclisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Koordinasyon Kurulu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, İstanbul Tabip Odası, Eczacılar Odası İstanbul Şubesi.

Eylem akşam saat 19:00'da Taksim Meydanı'nda.

Kaynak: bianet.org