Sayın Tüpraş Hissedarları Dikkat!

Türkiye’nin en saygın kurumlarından olan şirketiniz Tüpraş, esrarengiz yeni yabancı sahibinin kontrolüne girmek üzeredir. Tatneft’in hissedarı olan Imanagement’in görüşüne göre Tüpraş’ın yeni sahibi olan Rus şirketinin, tıpkı Rusya’daki kendi şirketi Tatnfet’te yaptığı gibi Türkiye’de deTüpraş’ın fonlamayla içini boşaltacağı açıktır. Bu kapsamda haklarınızın ihlal edileceği kaçınılmazdır.

25.03.2003

Amacımız bu şeffaf olmaktan uzak uygulamaya dikkatleri çekmektir. Tatneft’in kurumsal yönetim ve uluslar arası standartlara uyum konularındaki başarısızlıkları ortadadır. Tatneft yönetimi tarafından yürütülen hiçbir büyük çaplı işlem usulune uygun şekilde azınlık hissedarlara açıklanmamıştır. Tatneft, Tüpraş özelleştirmesini kazanan muğlak Efremov Kautschuk GMBH şirketine mevcut pazar fiyatlarının altında petrol satışı yapmaktadır. Tatneft hakkında hali hazırda haksız off-shore kazançlarının tümünü alarak ortaklarını aldattıkları hususunda Rusya ve ABD’de devam eden davalar bulunmaktadır. Daha da kötüsü Efremov Kautschuk aynı petrolü Tüpraş’a çok daha yüksek fiyata satmaktadır.

Efremov Kautschuk ve onun Virgin adalarındaki ortağı Renix’in arkasında kimlerin olduğu tespit edilmeli ve kamuoyuna açıklanmalıdır. Bu kişiler bizce Tatneft’te olduğu gibi Tüpraş’ın geleceği veya ortakların hakları içinde hiçbir şey yapmayacaktır!Görüşümüze göre çalışanlar mağdur olacaktır! Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin vergi gelirleri azalacaktır!

Tatneft şu anda bu şaibeli satın alma oyununa katılarak Rus ve Amerikan kanunlarına karşı geldiği için Rusya ve Amerika’da dava edilmektedir.

Tüpraş hissedarları olarak her birinizi, tüm devlet yetkililerini veTüpraş çalışanlarını endişelerini dile getirmeleri ve haklarının arkasında durmaları için ses getirmeye çağırıyoruz.

Yarın çok geç olabilir!

Hakları için savaşmak isteyen herkese sesleniyoruz;

Lütfen bizimle info@imanagementcorp.com e-mail adresinden irtibata geçin.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...