Sendikal Güç Birliği Platformu'nun adayı Mustafa Öztaşkın

Sendikal Güç Birliği Platformu, 8 -11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türk-İş Genel Kurulu’nda Türk-İş Genel Başkanı adayını Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın olarak açıkladı.
03.12.2011

Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tez Koop-İş, TÜMTİS, TGS’den oluşan Sendikal Güç Birliği Platformu 2 Aralık’ta yayımladığı bir açıklamayla Türk-İş Genel Başkanlığı için Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ı aday olarak belirlediklerini açıkladı. Sendikal Güç Birliği Platformu’nun yaptığı açıklamada 35 sendikanın bağlı olduğu Türk-İş’in 21’inci Olağan Genel Kurulu’nda Türk-İş’in önünde iki yol olduğu ifade edildi. Sendikal hareketlerin kan kaybettiğine işaret eden platform, Türk-İş’in işçi sınıfına ve topluma kazandırılması gerektiğini aksi takdirde eriyerek yok olacağına değindi.

Sendika Güç Birliği Platformu, yaptığı açıklamada emek hareketinin acil ihtiyaçlarını sıraladı:
* Sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılması önündeki engelleri kaldırmak,
* Türkiye toplumunun ezici çoğunluğunu oluşturan geniş emekçi yığınlarını bölen yapay ayrımları sona erdirmek,
* Güvencesiz istihdam, kuralsızlaştırma, esnek çalışma biçimleri, temel hizmet alanlarının ticarileştirilmesi ve özelleştirme politikalarının hiçbir engele takılmadan hayata geçmesine seyirci kalamamak,
* İşsizliğin azaltılması, işsizlik fonunun amaçlarına uygun şekilde kullanılması, yeni istihdam alanlarının yaratılması, Anayasa ve çalışma yasalarının emeğin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan bir şekilde yeniden düzenlenmesini sağlamak,
* Kültür, inanç, cinsiyet gibi farklılıkların birer dezavantaj ve çatışma başlığı olmaktan çıkarılmasını hayata geçirmek,
* Ülkemizde, işyerlerinde ve sendikalarda demokrasinin gerçek anlamda tam ve eksiksiz hayata geçmesi için mücadele etmek, fikir ve bilimsel çalışmalar üretmek.

Yönetim kurulu adayları 6 Aralık'ta açıklanacak
“Türk-İş değişecek, Türkiye değişecek” sloganıyla genel kurula katılacak olan Sendikal Güç Birliği Platformu Türk-İş yönetim kurulu için belirlediği adaylarını da 6 Aralık 2011 Salı günü açıklayacağını duyurdu.