• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP Basın Açıklaması... SGBP Basın Açıklaması...

SGBP Ortak 1 Mayıs Kutlaması Taraftarı

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP), İstanbul ve Türkiye'de 1 Mayıs'ı  başta Türk-İş ve DİSK olmak üzere tüm emek güçlerinin aynı meydanlarda ortak şekilde kutlamasından taraf olduğunu açıkladı.

Sendikal Güç Birliği Platformu
14.04.2014

Tekgıda-İş, Petrol-İş, Deriteks, Tümtis, Belediye-İş, Kristal-İş,Basın-İş, Tezkoop-İş ve TGS'nin oluşturduğu SGBP başkanlar kurulu tarafından yapılan, Dönem Sözcüsü Mustafa Türkel imzası taşıyan açıklamada DİSK ve Türk-İş Konfederasyonlarına eleştiri yöneltildi.

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP), İstanbul Taksim'in 1 Mayıs kutlamaları icin tarihi ve manevi önemi olduğuna işaret ederek, artık fiziki olarak da uygun hale gelen meydanda özgür kutlamalara izin verilmesi ve konfederasyonların bu alanda buluşmaları çağrısında bulundu.

SGBP, 1 Mayıs'ın özüne, ruhuna ve geleneğine uygun kutlanması taraftarı olduğunu belirterek, emek güçlerinin bölünmesine taraftar olmadıklarını bildirdi.

Taksim yasağının kaldırılması ve kutlamaların ortaklaştırılması için hala geç olmadığı hatırlatılan açıklamada, iki büyük isçi sendikalar konfederasyonuna da eleştiri getirilerek, şöyle denildi:

"Gerek DİSK'in erken, gerekse de Türk-İş'in ortak kutlamaya çaba harcamadan yaptığı yer seçimi, 1 Mayıs'ın 'Birlik, Mücadele ve Dayanışma' ruhuyla çelismektedir. Biz ayrışmadan değil, birlikten yanayiz. Kutlamaların İstanbul’da ve ülkenin diğer yerlerinde sendikalar ve emeğin diğer bileşenleriyle birlikte yapılmasından tarafız.

Üzülerek görüyoruz ki, 1 Mayıs'ı kutlayacak meydan tartışması işçi sınıfının en yakıcı sorunları olan, taşeronlaştırma, esnek calışma ve kıdem tazminatı konusundaki taleplerini gölgede bırakıyor. Rahatsızlığımız şu ki bu tartışmalar asıl taleplerimizin önüne geçmeye başlamaktadır.

1 Mayıs’ın İstanbul’daki kutlama adresi Taksim olmasi gerekirken, konfederasyonların ayrıştırıcı tutumu bizleri İstanbul’da bir tercihte bulunmaya zorluyor. Biz, SGBP olarak  böylesi bir tercihte bulunmak yerine, tüm emek güçlerine bir çağrıda bulunmak istiyoruz:

1 Mayıs'ı uğruna onlarca şehit verdiğimiz alanda hep birlikte kutlamak için hala geç değil. Bir an önce emek güçleri aynı meydanda buluşmak için çalışmalara başlamalı. Nerede olursa olsun, 1 Mayıs, özüne uygun olarak birlikte ve dayanışma içinde kutlanmalıdır."

Hükümetin önceki yıllardaki yasakçı tutumu kınanan açıklamada bir çağrı yapan SGBP, 1 Mayıs’ın özgürce ve barış içinde kutlanılması için gerekli önlemlerin idarece alınması da istendi.

1 Mayıs'ın özgürce kutlanılmasının yolunun Türk-İş ve DİSK başta olmak üzere tüm emek güçlerinin ortak mücadelesinden geçtiği hatırlatılan açıklamada, bir kez daha isçi sınıfının ortak çıkarları için bir araya gelinmesi gerektiği vurgulandı.

SGBP Dönem Sözcüsü
Mustafa Türkel

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı