• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP'den deri işçilerine destek

Türk-İş’e bağlı 10 sendikanın oluşturduğu Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) bu sabah işten atılan Savranoğlu işçilerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Savranoğlu ve Kampana Deri’de yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

EVRENSEL
13.10.2011

DİRENİŞÇİLER YALNIZ DEĞİL

Ziyarette konuşan Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, Savranoğlu ve Kampana Deri’de yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Kampana patronunun iki fabrikasında da örgütlenme çalışmalarını tamamladıklarını belirten Servi, patronun örgütlülüğü dağıtmak için İzmir’deki işçileri Tuzla’ya sürgün ettiğini ifade etti. Savranoğlu işçilerinin bu sabah itibarıyla işten atıldığını aktaran Servi, patronun hukuk, yasa tanımaz tutumunun katlanarak sürdüğüne dikkat çekti. 

Buradaki mücadelede işçilerinin yalnız olmadığını, organize sanayi bölgesindeki diğer deri işçileri ile birlikte Sendikal Güç Birliği Platformunun da  bunu gösterdiğini söyleyen Servi, “Türk-İş’in artık mücadeleden geri durma gibi bir lüksü yok. SGBP sendikal bürokrasiyi ortadan kaldırarak, işçi sınıfına yapılan saldırılar karşısında tüm emekçileri birleştirerek güçlenecektir” diye konuştu.

NAMUS BORCUMUZ

Sendikal Güç Birliği Platformu sözcüsü ve Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türkiye’nin neresinde olursa olsun bir direniş varsa 10 sendikanın o direnişin yanında olacağını söyledi.

Hükümetlerin, sendika bürokratlarının işçileri uyutma döneminin bittiğini aktaran Ayçin, Türkiye işçi hareketinin yeni bir ivme kazanarak kendisini iktidara taşıyacak cepheyi oluşturacağını dile getirdi.

Savranoğlu ve diğer deri patronlarına seslenen Ayçin, “Siz bu mücadelenin sadece Deri-İş’e ait olduğunumu zannettiniz? Bu direniş, bu mücadele aynı zamanda 10 sendikanın da mücadelesidir. Hangi vicdana hangi akla hizmettir ki 1 yaşındaki bir çocuktan sırf sendikaya üye olduğu için annesi ayrılır. Deri patronları şunu iyi bilsin hangi oyunu oynarsanız oynayın nereye kaçarsanız kaçın biz peşinizde olacağız. Bu artık biz işçilerin sendikacıların namus borcudur” dedi.