• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sherpa Fransa ve ActionAid Temsilcileri Sendikamızda

Uluslar arası dayanışma örgütü Sherpa Fransa ve ActionAid temsilcileri Petrol-İş Genel merkezini ziyaret ederek Merkez Yöneticilerimizle bir araya geldiler.

03.12.2019

“Sherpa Fransa” avukat ve uzmanlardan oluşan küresel  ekonomik suçlara karşı mücadele eden bir topluluktur. Sherpa 2011 yılında hukukun gücünü temel alarak küreselleşmeden kaynaklanan  ekonomik suçlara mücadeleyi kendine misyon edinmiştir.

“ActionAid France” ise uluslararası bir dayanışma örgütü olan “ActionAid International”nın Fransa şubesidir. Bütün dünyada ekonomik ve sosyal hakları için mücadele eden insanları destekleyen örgüt özellikle çok uluslu şirketlerin ve hükümetlerin hak ihlallerine karşı mücadele eder. Kamuoyunu bilgilendirmek, insanları hak ihlallerine karşı harekete geçirmek, medyayı ilgili konuda harekete geçirmek, yönetenler üzerinde baskı oluşturmak “ActionAid France”nin görevlerindendir.

3 Aralık 2019 tarihinde genel merkezimize gelen örgüt temsilcileri Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan ve  Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda ile sendikaların güçlendirilmesi, yeni örgütlenmeler ve üyelerin korunması, ticaret anlaşmaları ve sendikal dayanışmanın güçlendirilmesi konularını değerlendirdiler.

Ziyarete gelen heyete Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan, Bursa'da örgütlü olduğumuz Demo Plastik işyerinde yaşanan işyeri sorunları ve orada çalışan üyelerimize yapılan haksızlıklar hakkında bilgi verdi.