Sosyal-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Hüseyin Kaşif, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), taşeron şirkette ''temizlik işçisi'' olarak çalıştığı sırada işten çıkarıldığı iddia edilen Sedat Yaylacı ile ilgili olarak,''ÇOMÜ Rektörlüğüne bir kez daha çağrımızı yineliyoruz. Sedat Yaylacı'nın işine iade edilmesini ve eski görevinde çalışmayı sürdürmesini talep ediyoruz'' dedi.
Kaşif, Genel-İş Sendikası Çanakkale Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Yaylacı'nın hukuka aykırı, haksız ve keyfi bir biçimde işten çıkartıldığını iddia etti.
Yaylacı'nın her ne kadar kağıt üzerinde temizlik işçisi gibi görünse de üniversitede işe ilk girdiği tarihten bu yana 6 yıl içinde Üniversite Rektörlüğü B Blok'ta ''taşınır kayıt kontrol takibi'' görevini yürüttüğünü, ayrıca üniversite birimlerinde kullanılan ''Demirbaş Takip Sistemi'' elektronik yazılımının hazırlanmasında görev yaptığı gibi, bu programın geliştirilmesi için de çalışmalarda bulunduğunu dile getiren Kaşif, ''Yaylacı'nın da çok önemli katkılar yaptığı bu program sayesinde, programı dışarıdan satın almak yerine üniversite içinde yaptıran üniversite, on binlerce lira tasarruf etti. Yaylacı, bu çalışmaları nedeniyle ÇOMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Aydın'dan imzalı bir teşekkür belgesi bile aldı'' dedi.
Yaylacı'nın sendikanın taşeron şirketteki örgütlenme sürecinde en önde yer alan üyelerden birisi olduğunu belirten Kaşif, Yaylacı için yapılmak istenilen görev yeri ve görev değişikliğinin bir sürgün ve cezalandırma niteliğinde olduğunu ileri sürdü.
Kaşif, ''Burada üyemize 'ya sürgün ya işten çıkarma' biçiminde bir seçenek sunuldu. Sendikal faaliyetleri nedeniyle öne çıkan Sedat Yaylacı üzerinden tüm işçilere bir mesaj ve gözdağı verilmek istendi. Nihayetinde üyemiz, hukuka aykırı bir biçimde işten çıkarıldı. Bu hukuksuzluğu ve haksızlığı kabul etmemiz mümkün değil. Üniversite rektörü ve taşeron şirket yetkililerine işten çıkarılma kararının geri alınması ve Sedat Yaylacı'nın eski görevine iade edilmesi çağrısında bulunuyoruz'' şeklinde konuştu.
Toplantıya, Sedat Yaylacı'nın yanı sıra çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri de katıldı.