Sosyal devlet yok edildi

Şubemiz üyelerine, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren uygulamaya geçen Sosyal Güvenlik Reformu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledik. Toplantıda Türk-İş Sosyal Güvenlik Uzmanı Celal Tozan yeni getirilen değişiklikleri anlattı.

21.10.2008

Şubemiz Eğitim salonunda yapılan toplantıda açılış konuşması yapan Şube Başkanımız Recep Sefer; Sosyal Devlette Sosyal Güvenliğin vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, doğumdan mezara kadar bizi yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik konusu toplum halinde yaşamanın vazgeçilmez şartıdır. Hükümet Sosyal Güvenlik Reformu yaptığını ileri sürdü fakat bizler önceden bu değişiklikleri içeren yasanın bir yıkım yasası olduğunu söyledik. 1 Ekim'den itibaren uygulamaya geçti bizim bu toplantıyı yapmamızdaki amaç hükümetin dediği gibi Reform mu yoksa Sosyal Devlet anlayışını yok eden bir yasa mı onu anlamaktır dedi. Toplantıya Türk-İş 5.Bölge Temsilcisi Av. Meliha Kaya ve İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Kesin ve çok sayıda üyemiz katılmıştır.