• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SSGSS Yasa Tasarısı protesto edildi

20.02.2008

TÜRK-İŞ, KESK, DİSK, TMMOB, TDB, TEB, TÜRMOB, BASK, BAĞ-KUR Emeklileri Derneği üyelerinin katılımıyla 20 Şubat 2008 Çarşamba günü, tüm Türkiye çapında gerçekleştirilen etkinliklerle, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) yasa tasarısını bir kez daha protesto ederek, tasarının geri çekilmesini istediler.

İzmir’de Eski Sümerbank önünde toplanan katılımcılar Konak Meydanı’na doğru bir süre yürüdükten sonra basın açıklaması okundu. Katılımcılar sık sık ‘Sağlıkta Ticaret Ölüm Demektir’, ‘Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek’, ‘Hastaneler Halkındır Satılamaz’, ‘AKP Sağlığa Zararlıdır’, Herkese Parasız Sağlık, Parasız Eğitim’ sloganları atarak Hükümeti uyardılar. Petrol–İş Aliağa Şubesi olarak biz de Yönetici, Temsilci ve üye arkadaşlarımızla katılarak destek verdik.

Basın açıklamasını İzmir Tabip Odası Adına Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Vatansever okudu. Vatansever açıklamasında: ‘Düzenlemeye göre artık 9000 gün pirim ödeyemeyen emekli olamayacak, bu durumun özelliklerle mevsimlik çalışan işçiler için emeklilik imkansız olacak dedi. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte kazanılmış bir çok haktan geriye gidiş olacağını, emekli aylıklarının zamanla düşeceğini, sağlıkta katkı payının artacağını, ayrıca özel hastanelerde alınan katkı payının yüzde 20, bazı durumlarda yüzde 300’e çıkacağını söyledi. Vatansever; ‘Bütün bu düzenlemelerin vatandaşların iyiliği için değil İMF ve DB’nın istekleri doğrultusunda gerçekleştirmek istendiğini söyledi. Kabesi İMF, secdesi yerli patronlar olan hükümetin sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızı tamamıyla yok etmek istiyor dedi’. Etkinlik basın açıklamasının ardından sona erdi.