Süperlas Eğitim Semineri

21.02.2005

Süperlas Eğitim Semineri 21 Şubat 2005 Gebze Şubemizin başlattığı eğitim seminerleri devam ediyor. Eğitimlerimize 20 Şubat 2005 tarihinde yaptığımız Süperlas işyerindeki üyelerimize yönelik eğitimle devam edildi. 65 üyemizin katıldığı etkinlikte, eğitimin başlangıcında Şube Başkanı Süleyman Akyüz tarafından eğitimlerin önemi, bu eğitimlerin asıl olarak kimlere yaradığı ve son olarak şube çalışmaları hakkında genel bilgi verildi.Eğitimin ilk bölümünde eğitim uzmanlarımızdan Erhan Kaplan, ikinci bölümünde ise Süleyman Üstün hocamız üyelerimizle ders yaptı.Erhan hoca dünya ve Türkiye olayları temelinde işçi sınıfının gücünü nasıl kullanabileceği üzerine bir ders verdi. Kendi gücünün farkında olmayan bir sınıfın sayıca çok olsa bile etkisinin az olacağı üzerine verilen seminerde, bu durumu değiştirmenin yol ve yöntemleri tartışıldı. Süleyman hoca, işçi sınıfının gücünü bölen etmenlerden yola çıkarak, yaratılan yapay ayrımların önüne geçilmesi gerektiğini aktardı. İşçileri birbirine düşüren her adımın mutlaka sağduyulu bir şekilde değerlendirilmesi ve buna uygun bir mücadele anlayışının benimsenmesinin şart olduğunu belirtti. Türkiye’nin kurtuluşunun ancak sendikaların güçlenmesiyle başarılı olacağını da ekledi.Temel üye eğitimleri şeklinde geçen eğitimin son bölümünde Şube Başkanımız Süleyman Akyüz “ülkemizde ve bölgemizdeki gelişmeler, Seka direnişi ve almamız gereken dersler, SSK’nın devrinin neler getirip neler götüreceği hakkında” değerlendirme yaptı.Ayrıca teorik olarak, alınan eğitimlerin pratiğe dökülmesi konularında çalışanlarla bilgi alışverişinde bulunuldu. Eğitimlerin devam edeceği, bundan sonraki toplantı, yürüyüş, miting ve dayanışmalarda daha etkin olmamız gerektiği vurgulandı. Şube Yönetiminin de katıldığı eğitim, temsilcilerin işyerine özgü konuları tartışmak üzere toplanmasıyla son buldu.Değerli basınımıza duyurulur