• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tarkett Grevimiz Başladı

Sendikamız Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu ve Tuzla Deri Organize Yan Sanayii Bölgesi’nde kurulu Tarkett işyerinde bugün grevimiz başladı. Üyelerimizin talepleri kabul edilene kadar grevimiz kararlılıkla devam edecek. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!

18.09.2024

Tarkett Turkey Zemin Kaplamaları San. ve Tic. A.Ş. işyerinde bugün itibariyle grevimiz başladı. Tarkett işyeri Tuzla Deri Organize Yan Sanayii Bölgesinde kurulu ve zemin kaplama malzemeleri üretimi yapıyor.

Sendikamız Gebze Şubesinin yaptığı örgütlenme ile sendikamıza katılan Tarkett işyeri için 2023 yılının Şubat ayında çoğunluk tespiti istenmiş ve sendikamız çoğunluğu sağladığı Bakanlıkça da teyit edilmişti. Ancak Tarkett işvereni tespite itiraz etmiş ve yaklaşık 1 yılın ardından 8 Mart 2024 tarihinde Tarkett işyerinde Petrol-İş Sendikası’nın yetkili olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu.

Sendikamız ile Tarkett işyeri arasında toplu pazarlık süreci 16 Nisan 2024 tarihinde yapılan ilk toplantıyla başladı ve bugüne kadar arabulucu nezdinde yapılan görüşme de dahil olmak üzere 5 toplantı gerçekleştirildi. Ancak yapılan görüşmelerin tümünde işverenin yapıcı olmayan tutumu ve üyelerimizin taleplerini görmezden gelmesi sonucunda ilerleme kat edilemedi. İşverenle son resmi toplantı ise 1 Temmuz tarihinde yapıldı.

Bu sabah Tarkett’te grevimiz başladı. Sabah 08.00’de fabrika önünde bir araya gelen Tarkett işyerinde çalışan üyelerimiz, Gebze Şube Yöneticilerimiz ve şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilcilerimiz fabrikaya “Bu İşyerinde Grev Var” pankartını asarak grevi kamuoyuna ilan ettiler.

Sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya ile Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar da grev alanında üyelerimizle bir araya gelerek üyelerimizle dayanışma içerisinde olduklarını gösterdiler. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ve Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Kaya grev alanında yaptıkları konuşmalarla Petrol-İş Sendikası’nın mücadele ve müzakereyi en iyi şekilde kullanan sendika olduğunun altını çizerek işvereni bir kez daha masaya davet ettiler.

Tarkett Grevi kazanımla sonuçlanıncaya dek mücadelemiz sürecek. Yaşasın örgütlü mücadelemiz.