Ulusal Kanal’ın düzenlediği “Taşeron İşçiliği Büyük Kurultayı” 7 Ocak Pazar günü genel merkezimiz ev sahipliğinde toplandı.
Sendikacılar, avukatlar ve işçiler kanun hükmünde kararname (KHK) ile çıkarılan ve tartışma konusu olan “kadro” düzenlemesini masaya yatırıp çözüm yollarını konuşmak için “Taşeron İşçiliği Büyük Kurultayı”nda bir araya geldi. Ulusal Kanal’ın düzenlediği kurultay 7 Ocak Pazar günü Sendikamızın Genel Merkezinde yapıldı.
Kurultaya Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Cengiz, Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Akkaya, Aydınlık gazetesi yazarı Esin Ergenç, Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Maden-İş Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çümen, Tez Koop-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Tarım-İş Sendikası, Konut-İş Sendikası, Yol-İş Sendikası, Belediye-İş Sendikası, Tekgıda-İş Sendikası, Türkiye Sağlık-İş Sendikası, Koop-İş Sendikası, Petrol-İş Sendikası, Türkiye Maden-İş, Genel Maden-İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Denizciler Sendikası, Basın-İş Sendikası, İşçi-Der, İstanbul İşçiler Derneği, Vatan Partisi, çeşitli işçi derneklerinin başkan ve yöneticileri, bakanlıklardan, KİT’lerden, belediyelerden ve özel sektörden taşeron işçileri ve kadrolu işçiler katıldı.
Kurultayda açış konuşmasından önce iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçiler ile vatan savaşında şehit olan Mehmetçikler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ardından da İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Ulusal Kanal’ın işçilerle ilgili yaptığı haberlerin yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Cengiz'in açış konuşmasının ardından bir konuşma yaptı. Kadroya alınmasını istedikleri işçilerin hiçbirinin kadroya alınmadığına dikkat çeken Yaşar, “1 milyon 20 bin kişiden bahsediliyor fakat kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışan 50 bin kişi bizzat asıl işi yapan taşeron işçileri kapsamdışında tutuldu. Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Botaş’ta, Makina Kimya’da vs. asıl işi yapan arkadaşlarımız kadroya alınmadı. Kimsenin sevincini kursağında bırakmak istemiyorum ama gerçek olan bu. ‘Taşeron işçisine kadro verdik, taşeron meselesini hallettik’ demek çok büyük haksızlık. 8 Ocak’ta (bugün) yine Ankara’da bununla alakalı çok değerli bölge başkanları, sendika genel bakanları Türk-İş tarafından toplanacak. Bu konuların tekrar düzenlenmesine dair mücadelemiz devam edecek. Bizim için dağ fare bile doğurmamıştır. Bu konuyu ülkemiz adına, halkımız adına takip edeceğiz.”dedi.
Çeşitli sendikaların genel başkanlarının da konuşma yaptığı kurultayda KHK ile çıkarılan düzenlemenin hak gaspına neden olduğuna dikkat çekilerek tüm taşeron işçilerine ayrımsız ve koşulsuz kadro verilmesi gerektiği vurgulandı.