• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Temsilciler Kurulu

01.09.2004

İstanbul 1 Nolu Şubemizin Temsilciler Kurulu Toplandıİstanbul 1 Nolu Şubemizin 1 Eylül 2004 tarihinde toplanan Temsilciler Kurulu’nda, Toplu İş Sözleşmesi başlayacak olan işyerleri ve diğer işyerlerindeki sorunlar, 2821 sayılı Sendikalar Yasası ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Yasası’nda Hükümetin yapmayı düşündüğü değişiklikler ve kurulması öngörülen Kıdem Tazminatı Fonu ile sosyal güvenlik sisteminde yapılması planlanan değişiklikler görüşüldü.

Sendikamızın İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Reşat Tüysüz, Temsilciler Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ülkemizde ve dünyada önemli gelişmelerin olduğu çıkar savaşlarının yoğun biçimde devam ettiği 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ülkemiz ve dünya emekçilerinin bu anlamlı gününü kutlar, savaşsız ve sömürüsüz, daha yaşanır bir dünya dileğiyle hepinize saygılar sunarım.

Bu ay itibariyle Bayer, SSK, Vinteks, Polimer, Ege Kimya, İtimat, Emperyal ve Ereks Kaşeler'de TİS için müracaat edilecek. Ürosan’ın sözleşmesi ise devam ediyor.

Kurulumuzun almış olduğu Futbol Turnuvası 12 Eylül 2004 tarihinde 10 takımın katılımı ile başlayacaktır. Futbol Turnuvamıza katılacak işyerlerimizdeki takımlara başarılar diliyorum.Turnuvaya katılacak işyerlerimizdeki takımlar şunlar : Bayer İlaç, Deva, Carlo Erba, Gripin, Novartis, Ürosan, Ege Kimya, Ender Plastik, Polimer, Kaşeler

Yine şubemizde temsilci ve yöneticilerin katılacağı 7 Eylül 2004 tarihinde başlayacak olan Bilgi İletişim çalışmasındaki katılımcılara başarılar dilerim.

İki yıldır tek başına iktidar olan AKP iktidarının bu iki yılda emekçiler için ne yaptığını sormak lazım. İşsizliği mi azalttı? Yoksa yeni iş alanları mı açtı? Demokratik emek yasası mı çıkarttı? Sendikalar Kanunu, İş Kanunu, TİS Kanunu bizim istediğimiz gibi mi değişti? Bu iktidar şimdi Meclis gündemine SSK yasasını getirip emeklilik yaşını yükseltecek, IMF direktiflerini uygulamaya devam diyecek.

İktidara dur diyebilmek için tüm emek örgütlerinin sermaye karşısında tek vücut olmasını diliyoruz. Bu birliktelik için konfederasyonların somut adımlar atması lazımdır.Emek platformunu, sürtüşmeleri bir tarafa bırakıp acil eylem planları yapmaya çağırıyoruz”.