Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi

20.02.2007

Temsilciler Kurulu Sonuç BildirgesiTemsilciler Kurulumuz 20 Şubat 2007 günü toplanarak aşağıdaki konuları görüştü:Başbakan Erdoğan, Petkim’i 2007 yılında blok olarak satacaklarını açıkladı.Kendisine sendikamızca, hazırlanmakta olan bir raporla en kısa zamanda yanıt verilecektir. Ancak şu kadarını hemen belirtmekte yarar var: Petkim’i satmak o kadar kolay değildir! Petkim, derhal elden çıkarılması gereken bir işletme değil, tam tersine, yeni yatırımlarla daha da büyümesi gereken bir sanayi kuruluşudur. Ülkemizin Petkim’e ne kadar ihtiyacı olduğunu bize değil, irili ufaklı yerli sanayiciye sorsunlar. Petrol-İş Sendikası, bundan önceki iki satış girişimini nasıl boşa çıkardıysa, bütün emek dostlarıyla birlikte bu girişimi de boşa çıkarabilecek güce ve birikime sahiptir. Bunu herkese bir kez daha hatırlatıyoruz.Tüpraş’ta 12 Aralık 2006 da başlayan TİS görüşmeleri devam ediyor, 27 Şubat 2007’de beşinci oturum yapılacak. Devir sonrası ilk sözleşmemiz olması nedeniyle bu sözleşmenin bizim için önemi büyüktür; sendika olarak bunun bilincindeyiz. Buna uygun davranacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Genel Merkezimizin öncülüğünde, her zamankinden daha örgütlü hareket ederek kazanılmış haklarımızdan asla geri adım atmayacağız. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret talebimizi gerçekleştirebilmek için bütün gücümüzü kullanacağız. Kamuda da yeni TİS dönemi başladı. Tüpraş sözleşme görüşmelerinde yaşadığımız sıkıntıların benzerlerini, kamu sözleşmeleri içinde yer alan Petkim’de de yaşayacağımız şimdiden belli oldu. Pek çok işyerinde olduğu gibi Petkim’de de işe giriş ücretlerinin düşük tutularak kamu işyerlerindeki ücretlerin bastırılmak istenmesi, Petkim yönetiminin uzun zamandır uygulamaya çalıştığı çeşitli politikalar bunun en iyi göstergesi. Bu saldırılara karşı, TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu öncülüğünde haklarımızı korumaya kararlıyız.TİS sürecinin devam ettiği işyerlerimizden biri de yeni örgütlendiğimiz Storopack. Helvacıköy Beldesinde kurulu bulunan ve 35 kişinin çalıştığı bu işyerinde, 05 Ocak 2007 de başlayan görüşmeler 19 Şubat 2007 tarihinde uyuşmazlıkla sona erdi. İşveren bırakın taleplerimizi kabul etmeyi, sendikanın işyerindeki varlığına bile tahammülü olmadığını açıkça söylüyor. İşçilerin sendikadan istifa etmelerini sağlamak için her türlü yola başvuruyor. Buradaki sayıları az ama inançlı arkadaşımız asla yalnız değildir; sendikamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün gücüyle onların yanında olmaya devam edecektir. Bu kararlı tavırlarıyla bütün bu saldırıları da mutlaka aşacaklar ve sendikalı bir çalışma hayatına, örgütlü işçiliğe mutlaka kavuşacaklardır. Buna olan inancımız tamdır.Temsilciler Kurulumuza, T. Maden-İş Sendikası Soma Şube Yönetim Kurulu üyeleri de katılmışlar ve bizlere güç vermişlerdir. Sendikamızın da önemli katkı da bulunduğu çabalar sonucu “Türk Petrol Kanunu” kamuoyunda tartışılmaya başlanmış ve bunun sonucunda da yasa Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmiştir. Hükümet her zaman olduğu gibi bu konuda da bildiğini okumaya devam etmektedir. Ancak, gelişmeler göstermektedir ki artık bu hükümet hiç de güçlü değildir; örgütlü olarak verilecek mücadele sonunda bu yasa iptal ettirilebilir. Bizler, madenci dostlarımızla birlikte yeraltı kaynaklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bu yıl, Aliağa Demokrasi Platformu bileşeni örgütlerle birlikte Demokrasi Meydanı’nda kitlesel bir etkinlikle kutlanacaktır. Bu yöndeki hazırlıklar sürmektedir. Bizlere yakışan bir kutlama gerçekleştirebilmek için bütün üyelerimizi ve emek dostlarını katkı koymaya çağırıyoruz. Saygılarımızla. Aliağa Şube Temsilciler Kurulu