• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TEMSİLCİLER KURULUNDAN ZİYARET

İstanbul 2 Nolu Şube Yönetimi ve şubemizde örgütlü işyerilerinin temsilcileri bugün sendikamız genel merkezini ziyaret ettiler. Temsilcilerimiz ve şube yönetimi genel merkez yöneticilerimize tebriklerini iletip, yeni dönemde başarılar dilediler

12.09.2019

İstanbul 2 Nolu Şube Yönetimi ve şubemizde örgütlü işyerlerinin temsilcileri 12 Eylül 2019 tarihinde sendikamız genel merkezini ziyaret ederek, merkez yöneticilerimize yeni görevleri için tebriklerini ilettiler. Şube Temsilciler Kurulu Genel Merkezde ilk ziyaretini, kendisi de İstanbul 2 Nolu Şube Başkanlığı görevinden gelen ve 28. Olağan Genel Kurul’da Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliği makamına seçilen Niyazi Recepkethüda’ya yaptılar.

Daha sonra beş merkez yöneticimiz, İstanbul 2 Nolu şube yönetimi ve temsilciler, Genel Merkezimizdeki Başkanlar Salonunda biraraya geldiler. Selamlaşmanın ardında Genel Başkanımız Süleyman Akyüz yeni döneme ilişkin bakış açılarını anlattı ve izleyecekleri stratejiler hakkında bilgilendirme yaptı. Akyüz, “Petrol-İş tarihi boyunca mücadeleci, demokratik usulleri kendine yol etmiş bir sendikadır. Yeni dönemde de bu ilkeler bize ışık tutacaktır” dedi. Artan hayat pahalılığı, yüksek enflasyon rakamları ve her geçen gün katlanan işsizliğe karşı Petrol-İş’in, kendi ilkeleri doğrultusunda ve birlik içerisinde mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Genel Sekreterimiz Salih Akduman, 36 bin kişilik bir ailenin en önemli kurumlarından birinin temsilcilik olduğunu ve bu sebeple temsilcilere çok önemli görevler düştüğünü belirtti. Sendika olarak daha güçlü ve örgütlü durabilmek için herhangi bir ayrım yapmadan ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini belirten Akduman, herkese teşekkürlerini iletti.

Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan yapılacak çok işlerinin olduğunu, farklı düşünce ve yapılara sahip olunsa da ortak amacın Petrol-İş’in kurumsal kimliğinin daha güçlü olması için çaba sarfetmek gerektiğinin altını çizdi. Yakışan, tüm temsilci ve İstanbul 2 Nolu şubenin yeni yönetimine tebriklerini iletti.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda, geliş amaçlarının Petrol-İş’i daha da güçlendirmek ve gördükleri eksiklikleri gidermek olduğunu belirttikten sonra, sendikanın örgütsel stratejisini geliştirecek ve büyütecek atılımları yapma gayreti içerisinde olacaklarını belirtti.

Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut ise her Petrol-İş üyesinin ortak kimlik olarak Petrol-İş’i göstermenin gayreti içerisinde olması gerektiğini, bu tutumun devam ettirilebilmesi durumunda da sendikal tavrın ortaya çıkacağı ve böylece Petrol-İş ailesinin daha da güçleneceğinin altını çizdi.

Toplantı temsilcilerin soruları ve cevaplar ile sona erdi.