• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Trakya'da Soma İçin İş Durdu

Trakya Şubemize bağlı Botaş Kırklareli, TPAO Üretim ve TPAO Bölge Müdürlüğü'nde iş bırakma eylemini yüksek bir katılımla gerçekleştirdi.

16.05.2014

 Petrol-İş Trakya Şubesine bağlı işyerlerimizde Soma'da yaşanan iş cinayetiyle ilgili 14 Mayıs Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yapıldı ve yürüyüş gerçekleştirildi.

15 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen iş bırakma eylemine şubemize bağlı işyerlerinde katılım  yine kitlesel oldu.

Elba Bant işletmesinde yapılan bir günlük iş bırakma eylemine Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Merkez Yöneticimiz Ahmet Kabaca, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız ve Başkan Yardımcımız katılılım gösterdiler.

İş bırakma eylemi yapılan bir diğer işyerimiz Zentiva'da Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen işçilerle biraraya geldi ve açıklama yaptı. Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Zentiva'da iş bırakma eylemindeki üyelerimize yönelik yaptığı konuşmada, Soma'da yaşananların bir iş kazası olmadığına, toplu katliam olduğuna dikkat çektikten sonra: “ Bu katliamdan  hükümet, işveren doğrudan sorumludur. Yetkililer hala bu işyerinde son teknoloji kullanıldı, sürekli denitim yapılıyordu, o civardaki en güvvenli iş yeriydi, diye halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu tutum günlerdir maden başında, yakınlarını umarsız bir biçimde bekleyenlerin, öfkesini dindireceklerini sanıyorlar. İnsanlar canlarını kaybetti, siz hala iktidarınızın peşindesiniz, sorumluları bulun bunları yargılayın.” dedi.

Şubemize bağlı Botaş Kırklareli, TPAO Üretim ve TPAO Bölge Müdürlüğü'nde iş bırakma eylemini yüksek bir katılımla gerçekleştirdi.

Kaynak: Trakya Şubesi