• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TTB Başkanı Bilaloğlu: Türkiye parça parça pazar haline gelecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, hazırlıkları süren sağlık serbest bölgelerinde yabancı doktor ve hemşire istihdam edileceğini bildirmesine Türk Tabipler Birliği (TTB) tepki gösterdi

27.09.2011

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla yabancı doktor ve hemşirelerin istihdam edileceği “Sağlık serbest bölgeleri” kurulacağını açıkladı. Türk Tabipler Birliği (TTB), Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, “Sağlık serbest bölgeleri” uygulamasına ilişkin olumlu bir yaklaşım içerisinde olmadıklarını bildirerek, “Türkiye’nin bu tür uygulamalarla parça parça pazar haline getirilmesini doğru bulmamız söz konusu olamaz” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, “sağlık serbest bölgeleri” kurulacağını açıklaması, sağlık alanında yeni bir tartışma başlattı. Akdağ’ın hazırlıkları süren sağlık serbest bölgelerinde yabancı doktor ve hemşire istihdam edileceğini bildirmesine TTB tepki gösterdi. Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu konuyla ilgili Aydınlık’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bu tür uygulamalarla parça parça pazar haline getirilmesini doğru bulmanın söz konusu olmadığını belirterek, “Serbest bölge uygulamasının makul olduğunu düşünmüyoruz. Anlaşıldığı kadarıyla değişik sermaye gruplarının Türkiye’de pazar elde etme güçleri konusunda AKP’nin üzerinde büyük bir söz sahipliği var. Buna ilişkin olumlu bir yaklaşım içerisinde olmamız mümkün değil” dedi.

Hükümet kendi uygulamasını düzeltse yeter

Bakan Akdağ’ın “Türkiye’de doktor ve hemşire sayısı yetersiz” sözlerinin doğru olmadığını ifade eden Eriş Bilaloğlu şunları söyledi:

“Ancak bu konuda dağlımın uygun olmadığını düşünüyoruz. Hükümet Türkiye’de sağlık çalışanlarının motivasyonunu, çalışma enerjisi ve düzenini bozacak uygulamaları zaten yapıyor. Daha şimdinden yaptığı uygulamalarla mevcudu bile kullanamayan bir yapı oluşturdu. Türkiye’de doktor ve hemşire sayısı yetersiz sözlerini bu yüzden doğru bulmak mümkün değil. Kendi uygulamalarını düzeltseler herhalde yeterli olur. Türkiye’de çalışan doktorlar için koşullar yeteri kadar yürütülmezken, dışarıdan doktor istemenin anlamını mantıklı bir sebepte aramak pek mümkün görünmüyor”

Kaynak: aydinlikgazete.com