• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tügsaş’ın Özelleştirilmesi, Ucuz ve Sağlıklı Tarım Ürünlerinin Sonu Demektir

Ülkemiz çalışanları/halkımız çok uzun yıllardır açık bir saldırı ile karşı karşıya kalıyor. Bu saldırının adı ÖZELLEŞTİRME. Özelleştirme, gemisini kurtaran kaptan ilkesizliğiyle yaşamak demektir. Halkın işsizlik, yoksulluk, açlıkla boğuşması ve kamu hizmetlerinden mahrum kalması anlamına gelir. Sendikamız bu saldırıları durdurmak için yıllardır elden geldiğince büyük bir mücadele yürütmektedir. Türkiye’de yerli ve yabancı sermayedarların baskısı sonucu 17 yıldır uygulanmaya çalışılan bütün özelleştirmelerin tam bir fiyasko olduğu defalarca kanıtlandı.

09.12.2003

Ülkemiz çalışanları/halkımız çok uzun yıllardır açık bir saldırı ile karşı karşıya kalıyor. Bu saldırının adı ÖZELLEŞTİRME. Özelleştirme, gemisini kurtaran kaptan ilkesizliğiyle yaşamak demektir. Halkın işsizlik, yoksulluk, açlıkla boğuşması ve kamu hizmetlerinden mahrum kalması anlamına gelir. Sendikamız bu saldırıları durdurmak için yıllardır elden geldiğince büyük bir mücadele yürütmektedir. Türkiye’de yerli ve yabancı sermayedarların baskısı sonucu 17 yıldır uygulanmaya çalışılan bütün özelleştirmelerin tam bir fiyasko olduğu defalarca kanıtlandı. Başarıya ulaşmış tek bir uygulama yoktur. Buna rağmen geçmiş ve mevcut iktidarların ısrarla özelleştirmelerin yanında yer almasının ne şekilde açıklanması gerektiği çok nettir.

 

Ülkemizin tüm yer altı ve yer üstü kaynaklarının birkaç kişinin tekeline verilmesini amaçlayan, milli servetin heba edilmesine yol açan özelleştirme uygulamasının son adımı, pek çok kalem malda KAMU ADINA TEKEL olma özelliği taşıyan gübre üreticisi TÜGSAŞ’ta yaşanıyor. Bir çok ilimizde tesisleri bulunan bu kuruluşumuzun haraç mezat elden çıkartılıp hiçbir yaraya merhem olamayacak bir avuç dolar için satılması planlanıyor.

 

   Tügsaş, ülkemizin tarımına en büyük katkıyı yapan kamu kuruluşudur. Tarımda kullanılan gübrenin ucuz, sağlıklı ve çevreye zarar vermeyecek şekilde üretilmesini sağlar. Tarımsal gıda gibi 70 milyonun kullandığı ürünlerin sorumsuz ellerde bulunmasını önler. Yediğimiz meyvenin, sebzenin kaynağından emin olmamızı sağlar. Tarıma ucuz girdi temin ederek ülkenin bu alanda dışa bağımlı olmasının önüne geçer. Geleceğin teknoloji dünyasının asıl ilgi alanı tarımın halk yararına, çiftçilerce daha da geliştirilmesine destek olur.

 

İşte böylesi bir işletmede örgütlü bulunan sendikamızın ve üyelerimizin, halkımızın çıkarlarına bütünüyle aykırı bu satışa sessiz kalacağını umanların yanıldığını söylemek isteriz. Üyelerimiz demokratik haklarını kullanarak ülkelerine, yurttaşlarına ve tarıma sahip çıkıyorlar.

 

   Üyelerimiz dün itibariyle Tügsaş Samsun tesislerinde işyerini terk etmeme ve üretimi durdurma eylemi başlattılar. Bugün, (9 Aralık) Tügsaş Gemlik’te ve yarından itibaren de Kütahya tesisleri ile İgsaş’ta aynı şekilde eyleme geçilecek.

 

Petrol-iş üyelerinin, ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere karşı her alanda verdiği mücadeleye kararlıkla devam edeceğinden hiç kimsenin en ufak bir kuşkusu olmasın. Daha dün Petkim’in satılmasına karşı çıkan üyelerimiz büyük bir hukuksuzlukla göz altına alınıp yıldırılmaya çalışıldı. Ne bu türden baskılar ne de ülkenin zenginliklerini satma meraklısı bir grup politikacı, demokratik, meşru, yasal ve anayasal haklarımızı kullanmamızın önüne engel çıkartamayacaklardır.

 

Saygılarımızla

                                                              Merkez Yönetim Kurulu adına

                                                             Mustafa Öztaşkın

                                                                         Genel Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı