TÜPRAŞ 28. yaşını kutluyor

Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ''Koç Topluluğu olarak, uygulamaya koyduğumuz stratejilerin doğruluğu ile piyasalar için belirsizliklerin arttığı bir yıl olmasına rağmen 2011 yılını başarıyla kapatıyoruz'' dedi.
20.11.2011

Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, ''Koç Topluluğu olarak, uygulamaya koyduğumuz stratejilerin doğruluğu ile piyasalar için belirsizliklerin arttığı bir yıl olmasına rağmen 2011 yılını, siz çalışanlarımız ve Türkiye ekonomisinin yüksek potansiyelinden aldığımız güçle başarıyla kapatıyoruz'' dedi.

Tüpraş'tan yapılan yazılı açıklamada, Tüpraş'ın tüm rafinerilerinde düzenlenen kıdem armağanları töreni ile 28. kuruluş yıl dönümünün kutlandığı bildirildi.

Genel Müdürlüğün de bulunduğu İzmit Rafinerisi'ndeki törene, Koç Holding ve Tüpraş Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, Genel Müdür Yavuz Erkut, Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve ülkemizin ilk rafinericilerinden Hasan Göker'in katıldığı ifade edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç'un törende yaptığı konuşmasına yer verilen açıklamada, Koç, şunları kaydetti:

''Koç topluluğu olarak, uygulamaya koyduğumuz stratejilerin doğruluğu ile piyasalar için belirsizliklerin arttığı bir yıl olmasına rağmen 2011 yılını, siz çalışanlarımız ve Türkiye ekonomisinin yüksek potansiyelinden aldığımız güçle başarıyla kapatıyoruz. Aldığımız tedbirler, yatırımlarımız ve güçlü bilançomuzla bu dönemden güçlenerek çıkmayı hedefliyoruz. Halen küresel ekonomik krizin etkileri artçı dalgalanmalarla boyut değiştirerek sürerken, ülkemizde afetlerin yaşandığı zor bir dönemden geçiyoruz. 2012 yılına ihtiyatlı bir çalışma disiplininin şart olduğu temkinli bir iyimserlikle bakmakla birlikte, öngörülerimiz bu yıl da çok sert rekabetle yüz yüze olacağımızı gösteriyor. Bu rekabet ile başa çıkmanın ve başarmanın tek yolu dayanışmadır. Hatırlarsınız topluluğumuzun bu çalışma yılına ilişkin teması '1 Olmak, Birlik Olmak'tı'. Ülke ve çalışanlar olarak buna ihtiyacımız var. Koç Topluluğu olarak her işimizde, ülke ekonomisindeki payımızın getirdiği sorumluluğu göz önünde tutarak hareket ediyoruz. Ülkemizin Cumhuriyet ve ekonomik kalkınma tarihiyle özdeş bir kurumu olarak, kurucumuzdan miras aldığımız ülke sevgisini, bu ülkeye olan güven ve bağlılığını kendimize bayrak yaparak birlikte üretiyor, en fazla katma değer oluşturmak için çaba gösteriyoruz.''

Koç, rafinaj faaliyetlerinde karların çok sınırlı olduğu bir dönemde tasarruf ve sağlık, emniyet, çevre politikaları, özel projeler, verimlilik artırıcı yatırımlar ile iyileştirmelerin yanı sıra yeni projeleri hayata geçirerek operasyonel ve finansal güçleri de geliştirdiklerini bildirerek, şöyle devam etti: