TÜPRAŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

08.04.2019

Aliağa Şubemiz olarak 4 Bölge de Batman,Kırıkkale,Kocaeli ve Aliağa'da eş zamanlı uyarı eylemlerimiz devam ediyor.Toplu iş sözleşme sürecinde devam eden anlaşmazlıklar sebebiyle Tüpraş işyerimiz de eylemlerimize eş zamanlı olarak devam ediyoruz.

3 Nisan 2019 Çarşamba günü 7.oturumunu gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşme görüşmemizde hiçbir maddemizin geçmemesi ve işverenin bizlere dayattığı vardiya sistemi, sözleşme süresi ve sundukları ücret teklifi sebebiyle 8 Nisan Pazartesi günü 4 Şubemizle (Batman,Kırıkkale,Kocaeli,Aliağa) eş zamanlı başlattığımız eylemlerimiz devam ediyor.

Tüpraş İzmir Rafinerisi işyerimiz de sabah vardiyasında çalışanlara yönelik açıklama yapan Şube Başkanımız Ahmet Oktay toplu iş sözleşme sürecinin devam ettiğinden ve işverenin dayatmalarından bahsetti. Sendikanın taleplerinin herkes tarafından bilindiğini ve 4 Şube olarak sağlam bir birliktelikle süreci yönettiklerini belirten Ahmet Oktay; “Taleplerimiz çok açık ve net olmasına rağmen, taleplerimiz işveren tarafından afaki talepler olarak görülmektedir. Bizim taleplerimiz afaki falan değil, bizim taleplerimiz Rafineri işçisine yakışır, Rafineri işçisi için alınması gereken haklardır. dedi.

BİZ NE İSTİYORUZ!

Sendikamızın taleplerini afaki bulan Tüpraş işverenine seslenen Şube Başkanımız Ahmet Oktay “Biz ne istiyoruz;
Bizler, yitirdiğimiz ekonomik kayıplarımızın telafisini istiyoruz.
Bizler, alım gücümüzün yükselmesini istiyoruz,
Bizler, refah payımızın yükselmesini istiyoruz,
Ekonomik krizi bizler yaratmadık, bedelini de bizler ödemeyeceğiz” dedi.

BİZİM TALEPLERİMİZ

Sendikamızın taleplerini tekrar dile getiren Şube Başkanımız Ahmet Oktay “Bizim taleplerimiz belli. İşletme primi, güvenlik personelinde yaşanılan ücret problemi, bakım gruplarında yaşanan sıkıntılar ve ücret teklifimiz bizim taleplerimizdir. Birde bilindiği üzere %20’lik ikinci vergi dilimi 19000 TL’den başlıyor. Oysaki asgari ücrete ve gerçek enflasyona göre artış yapılmış olsaydı bu rakam 19000 değil 38000 TL. Olması gerekiyordu. Aradaki vergi kaybı bizim cebimizden çalınan paradır. Bunun telafi edilmesini istiyoruz ”dedi.

TÜPRAŞ İŞVERENİNİN TALEPLERİ

Tüpraş işvereni bugüne kadar sürdürdüğümüz tüm görüşmelerde bize hep aynı taleplerle ısrarcı bir tavırla geliyor. TİS süresinin 2 yıldan 3 yıla çıkartılmasını, vardiya sisteminin değiştirilmesini bizlere dayatıyorlar. Bu taleplere karşı Şube Başkanımız Ahmet Oktay yaptığı açıklamada “Sözleşme süresiyle ilgili bize hep başka bir iş yerini örnek gösteriyorlar. Eğer o dönem bize yaşatılanı yaşatmak ve yaşamak istiyorlarsa buna asla izin vermeyiz. Vardiya sistemini değiştirmek istiyorlar çünkü vardiya sistemine dayalı ekonomik tasarruf elde etmek istiyorlar. Ne sözleşme süresinden nede vardiya sisteminden asla ödün vermeyiz, bu vardiya sistemi de sözleşme süresi de bu şekilde devam edecektir. Bizler biliyoruz ki TÜPRAŞ işvereni Kiplas’tan icazet alıyor. Kiplas yönetimi kendine has yöntemiyle Tüpraş işverenini yönlendiriyor. Buradan tekrar sesleniyoruz!İcazet aldıkları yeri gözden geçirsinler” dedi.

TÜPRAŞ İŞVERENİ BİZE RÜŞVET TEKLİF EDİYOR

Tüpraş işverenin yaptığı ücret zammının bir teklif değil, rüşvet olduğunu belirten Şube Başkanımız Ahmet Oktay; “Tüpraş işvereni bize ilk altı ay için 1 maaş ekstra para teklifinde bulundu. Bu ücret ne kök ne saat, nede vardiya primine yansımayacak. Bunun karşılığında da bize teklifinizi revize edin dediler. Bu bir teklif değil, bu bir rüşvettir.4300 Rafineri işçisinin talebine cevap verecekler, rüşvet değil.” dedi.

GENEL MERKEZİMİZLE BİRLİKTE BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Genel Merkezimizle birlikte bir bütün olarak yürüttüğümüz bu süreçte, biz büyük bir aileyiz. Bizler 1971 yılından bu yana büyük bir aileyiz. Eğer Tüpraş işvereni bu ailenin bir parçası olduğunu iddia ediyorsa, buna uygun davranmalarını bekliyoruz. Bizler insan onuruna yakışır, iş barışı, sağlıklı çalışma ortamı istiyoruz.
Şube Başkanımız Ahmet Oktay “Niyetleri Tis sürecini tıkamak, sözleşmeyi Yüksek Hakem Heyetine götürmek ise buyursunlar götürsünler, bizi bunla korkutamazlar. Bilsinler ki böyle bir hamle 30 yıllık bir kavganın başlangıcı olacaktır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dört rafinerideki eylemlerde okunmak üzere hazırlanan ortak basın açıklamasını Tüpraş işyeri baştemsilcisi Veysel İnce işçilere okudu.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...