• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Türk-İş başkanı yine Kumlu ama...

Mustafa Kumlu yeniden Türk-İş Genel Başkanı oldu ancak, Sendikal Güç Birliği Platformu'nun çabaları sonucu Türk-İş Genel Kurulu'nda önemli kararlar alındı
11.12.2011

Mustafa Kumlu yeniden Türk-İş Genel Başkanı oldu ancak, Sendikal Güç Birliği Platformu'nun çabaları sonucu Türk-İş Genel Kurulu'nda önemli kararlar alındı

Türk-İş 21'inci Olağan Genel Kurulu sonuçlandı. Mustafa Kumlu yeniden Türk-İş Genel Başkanı seçildi. 362 delegenin oy kullandığı genel kurulda Mustafa Kumlu 223 oyla genel başkan seçilirken Sendikal Güç Birliği Platformu'nun başkan adayı Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın 127 oy aldı. Geçersiz oy sayısı 12 oldu.

Kumlu Genel Başkan seçilse de ayrı liste çıkaran Sendikal Güç Birliği Platformu Türk-İş Genel Kurulu'nda önemli kararlar alınmasını sağladı. Türk-İş Genel Kurulu'nda kıdem tazminatına dokunulması durumunda genel grev yapılması, Deri-İş üyesi işçilerin sürdürdüğü Kampana ve Savranoğlu direnişlerine destek verilmesi kararı alındı; ayrıca tutuklu bulunan 60’ın üzerinde gazetecinin, yazarın ve bilim insanının serbest bırakılması talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Kıdem tazminatına dokunan yanar
Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu'nda Sendikal Güç Birliği Platformu'nun önergeleriyle Türk-İş'in önüne mücadele görevleri konuldu. Bu doğrultuda, kıdem tazminatına dokunulması durumunda genel greve gidilmesi kararlaştırıldı. "Kıdem tazminatı Türk-İş ve işçi sınıfının kırmızı çizgisidir" denilen önergede, kıdem tazminatının var olduğu haliyle kalması, fona dönüştürülmesi durumunda Türk-İş Genel Kurulu'nun kararının genel grev olacağı oy birliğiyle kararlaştırıldı. Genel Kurul'daki oylamada en fazla oy alan önerge, kıdem tazminatının kaldırılması durumunda genel grev ilan edilmesi kararı oldu.

Kampana ve Savranoğlu direnişlerine destek
Kampana ve Savranoğlu Deri işçilerinin direnişine Türk-İş'in Örgütlenme Fonu'ndan yardım aktarılması da oy birliğiyle kabul edildi.

‘Gazeteciler, yazarlar ve bilim insanları serbest bırakılsın’
Oybirliğiyle kabul edilen bir diğer önerge de tutuklu bulunan 60’dan fazla gazeteci, yazar ve bilim insanının serbest bırakılması talebi oldu. Aynı önerge doğrultusunda basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan maddeler içeren başta Terörle Mücadele Kanunu olmak üzere Türk Ceza Kanunu ve diğer mevzuattaki tüm hükümlerin acil olarak değiştirilmesi için parlamentoya ve hükümete çağrıda bulunulacağı ifade edildi.

devamı için: