TÜRK-İŞ GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Genel Başkanmız Ali Ufuk Yaşar ,Türk-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

09.01.2018

Konfedarasyonumuz Türk-İş “696 Sayılı KHK ile Getirilen Taşeron İşçilik Düzenlemesi, Örgütlenme Çalışmaları ve Zorunlu Arabuluculuk” konuları kapsamında 8 Ocak 2018 tarihinde Down Town Büyük Anadolu Otel’de Genişletilmiş Başkanlar Kurulu gerçekleştirildi. “Acil” koduyla yapılan toplantıya Sendikamız adına Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Merkez Denetim Kurulu Raportörümüz Yavuz Katırancı, Ankara Şube Başkan Yardımıcımız Sabri Polat, Adıyaman Şube Başkanımız Ali Tirpan , Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Sefer ve Botaş Baştemsilcimiz Fahrettin Özkan katıldı. Basına kapalı yapılan toplantıda Sendika Genel Başkanları, Genel Teşkilat Sekreterleri ve 81 ilden gelen temsilciler yaşadıkları sorunları anlattı. Türk-İş'in gündeminde ilk sırada KİT’lerde kadroya alınmayan yaklaşık elli bin kişiyi kapsayan taşeron işçilerin durumu vardı. Toplantıda ayrıca 2018 yılında açıklanan Asgari Ücret rakamı, Örgütlenme çalışmaları ile örgütlenmede yaşanan sıkıntılar ve 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlayan “Zorunlu Arabuluculuk” konuları tartışıldı.