• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

TÜRK HUKUKUNDA SENDİKAL HAKLAR SEMPOZYUMU YAPILDI

Türk-İş ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bugün (14 Ocak) Ankara'da, Türk Hukukunda Sendikal Haklar Sempozyumu düzenledi. Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca da sempozyuma katılım gösterdi.

14.01.2019

Türk-İş ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 14 Ocak tarihinde Ankara'da ortaklaşa bir sempozyum düzenlediler. Sempozyuma Petrol-İş'i temsilen Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca katıldı.

İş ve sendikalar hukunda uzman akademisyenlerin, hukukçuların, sendika yönetici ve uzmanlarının katıldığı sempozyumda sendikal örgütlenme ve örgütlenmenin önündeki engeller ile toplu sözleşma hakkı ve yetki uyuşmazlıkları konusunda ayrıntılı tartışmalar yürütüldü.

09.30'da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısının sunumuyla açılışı yapılan sempozyumda, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'da bir konuşma yaptı. İki oturumlu sempozyumun I. Oturumunda “Sendikal Örgütlenme ve Örgütlenmenin Önündeki Engeller”, II. Oturumunda ise “Toplu Sözleşma Hakkı ve Yetki Uyuşmazlıkları” konuları tartışıldı. Yargıtay Daire Başkanlarının da her iki oturum başkanı olarak yer almaları ile katılımcılar, sendikal hayatın hukuki ayaklarına ilişkin süreci birinci ağızdan dinleme fırsatı yakaladılar.

Oldukça verimli geçen sempozyum, Soru-Cevap kısmının ardından sona erdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı