• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Medyada Türk-İş Genel Kurulu

Türk-İş’te trafik hızlandı

Sendikal Güç Birliği Platformu’nun genel başkan adayı Mustafa Öztaşkın’a Belediye-İş, Basın-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tezkoop-İş, TÜMTİS ve TGS destek veriyor. TOLEYİS, Liman-İş ile Kıbrıs’ta Türksen de platformun yanında.
MUSTAFA ÇAKIR / CUMHURİYET
07.12.2011

Türk-İş’in 4 gün sürecek olağan genel kurulu yarın başlayacak. Genel kurul öncesinde yönetim kurulu listeleri için adaylık kulisleri hızlandı.

Büyük Anadolu Oteli’nde yapılacak genel kurul öncesi dün Sendikal Güç Birliği Platformu’nun genel başkan adayı Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın yönetim kurulu adaylarını açıklaması bekleniyordu. Öztaşkın, listelerin hazır olduğunu ancak birkaç gün sonra açıklayacaklarını söyledi. Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ile Belediye-İş Sendikası Başkanı Nihat Yurdakul’un yönetim kuruluna aday olması beklenmiyor. TGS Başkanı Ercan İpekçi, Kristal-İş Sendikası Başkanı Bilal Çetintaş ile Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin’in Sendikal Güç Birliği’nin listesinde yer alacağı belirtiliyor.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun yeniden aday olması da bekleniyor. Şu andaki 5 kişilik mevcut yönetimde genel teşkilatlandırma sekreteri olarak yer alan TOLEYİS Genel Başkanı Cemail Bakındı, Sendikal Güç Birliği Platformu’nda. Bakındı, Öztaşkın’ın basın toplantısına da katıldı. Kumlu’nun listesinde Bakındı’nın yerine Türkiye Yol-İş Sendikası Başkanı Ramazan Ağar’a yer vermesi bekleniyor. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri, Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök’ün de Kumlu’nun listesinde yer alacağı belirtiliyor. Ancak Ramazan Ağar ile İsa Gök’ün yerlerinin değiştirilebileceği de konuşuluyor. Türk-İş Genel Sekreteri, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile Türk-İş Genel Mali Sekreteri, Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Kumlu’nun listesinde yerlerini koruyacakları belirtiliyor.

Sendikal Güç Birliği Platformu’nda Belediye-İş, Basın-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tezkoop-İş, TÜMTİS ve TGS yer alıyor. Bu 10 sendikaya TOLEYİS, Liman-İş ile Kıbrıs’taki Türksen de destek veriyor. Türk-İş’e bağlı 35 sendika bulunuyor.

Mustafa Öztaşkın dün düzenlediği toplantıda “Türk-İş’i, işçi sınıfını yeniden ayağa kaldıracağız. Türk-İş değişirse Türkiye de değişecek” dedi.