• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ulaşılabilir sağlık için "farklar" arttırıldı

Sosyal güvenlik reformları kapsamında, pek çok sağlık hizmetini ücretsiz hale getirdikleri yönünde övünen hükümetin söyledikleri ve icraatları birbirini tutmuyor.

19.03.2012

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, özel hastanelerde halkın sağlığından ziyade kar etmeyi amaçlayan bir karara daha imza attı. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla özel hastanelerin yüzde 70'e kadar alabildikleri katkı payı arttırıldı. Karara göre vatandaşın ödeyeceği para yüzde 20 yükseldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik Bakanlar Kurulu'nca kabul edilip cumhurbaşkanı tarafından onaylandı.Resmi Gazete'de yayımlanan kararla özel hastanelerin yüzde 70'e kadar alabildikleri ilave ücret oranı yüzde 90'a yükseltildi.

Düzenlemeyle, özellikle büyük şehirlerde artan maliyetler nedeniyle sıkıntı yaşayan özel hastanelerin sorunlarının giderilmesi bekleniyor. Hastaneleri sevindiren karar, vatandaşı üzecek. Zira, ulaşılabilir sağlık hakkı daha fazla "fark" ödemekle mümkün hale getirildi.

Daha önce de acilden giriş yapan hastanın hayati risk yaratan bir sorunu yoksa, hastadan katkı payı ve fark ücreti alınmasını içeren düzenleme yürülüğe girmişti.

Kaynak: www.emekdunyasi.net