• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ülker kemiksiz et seviyor

Ülker Grubu tarafından satın alınan Şok marketler zincirinde işveren, işçilerin sendikalarından ayrılmaları için baskı yapıyor. İşçiler ise baskılara karşı perşembe günü eylemde olacak.

11.01.2012

Ülker Grubu'nun satın aldığı Şok marketlerde sendikalı işçilere yönelik baskılar devam ediyor. Sendikadan ayrılmaya zorlanan işçiler, Perşembe günü saat: 14.00'da eylem yapılacak.

Tez Koop-İş üyesi işçilerin sendikalarından ayrılmalarını isteyen Ülker grubu İşçilere "sendikadan istifa edin, size daha iyi ekonomik şartlar sunalım" teklifinden bulundu. İşverenin bu teklifini kabul etmeyen işçilere ise yönelik baskılar artıyor. Konuya ilişkini  basın açıklaması yapan Tez-Koop-İş Sendikası işverenin sendikadan ayrılmayı kabul eden işçilerin bölge sorumlularının araçlarıyla notere götürüldüğünü belirtti. İşçilerin istifa noter  masraflarının da Ülker grubu tarafından karşılandığını belirten Tez-Koop-İş Sendikası, Ülker grubunun açıkça suç işlediğini belirtirken, Migros'un bu uygulamalarına karşı, 12 Ocak 2012 Perşembe Günü saat 14.00'da Yıldız Holding önüne siyah Çelenk bırakacaklarını, ardından Şok Genel Müdürlüğü önünde kitlesel bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Kaynak: EmekDunyasi.Net