• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ulusal Uyanış Mitingi

ULUSAL UYANIŞ MİTİNGİ28.02.200428 Şubat 2004 Cumartesi saat 13:00’de düzenlenen Petrol-İş Sendikası, Liman-İş Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin birlikte düzenlemiş olduğu “ULUSAL UYANIŞ” mitingi Bandırma Cumhuriyet meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşmiştir.
28.02.2004

ULUSAL UYANIŞ MİTİNGİ28.02.200428 Şubat 2004 Cumartesi saat 13:00’de düzenlenen Petrol-İş Sendikası, Liman-İş Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin birlikte düzenlemiş olduğu “ULUSAL UYANIŞ” mitingi Bandırma Cumhuriyet meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşmiştir. Ulusal Uyanış mitinginde saat 12:30’da Gar’ın önünde Petrol-İş Bandırma Şubesi başta olmak üzere, Petrol-İş Bandırma Kadın Komisyonu, Petrol-İş Gökkuşağı Çocukları, Petrol-İş Aliağa Şubesi, Petrol-İş İzmir Şubesi , Petrol-İş Bursa Şubesi, Genel-İş Bandırma Şubesi, Liman-İş Sendikası, Şeker-İş Susurluk Şubesi, Harb-İş Balıkesir Şubesi, ADD ve Bandırmadaki siyasi partilerin toplanmasıyla kortejler oluşturuldu.Davullu zurnalı ve sloganların eşliğinde cumhuriyet meydanı’na doğru yürüyüşe geçildi. Meydana gelindiğinde en sön saflarda “Ekmeğin Yarısı Bizim ise, Mücadelenin Yarısı da Bizimdir” pankartıyla Petrol-İş Kadın Komisyonu, “Biz Çocuklarımıza Onurlu Bir Gelecek Bırakmaz istiyoruz, ya siz?” pankartıyla Petrol-İş Gökkuşağı çocukları ve sendikamızın bugüne kadar yapılan özelleştirmelerin suç dosyalarını taşıyan dövizlerle Bandırma şubemizin en ön saflarını doldurduğu miting alanı, “IMF Defol Bu Memleket Bizim”, “Tayyibi Alana Kemal Unakıtan Bedava”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, “Borlar Halkındır Halkın Kalacak”, “Tüpraş Petkim Satılamaz, Bunları Satan vatan Hainidir”, sloganları eşliğinde miting, ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar’ın konuşmasıyla başladı. Ardından ADD Genel Başkanı Ertuğrul Kazancı’nın konuşması ve Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın bugüne kadar yapılan özelleştirmeleri, Kamu Reformu Yasası yani kölelik yasasını, Avrupa Birliği ve Kıbrıs hakkında yapmış olduğu konuşma büyük bir coşkuya sahne olmuştur.Ardından eski bakanlarımızdan Şükrü Sina Gürel’in Kıbrıs ile ilgili yapmış olduğu açık açıklamalarla “ulusal uyanış” mitingi yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla halaylar ve zurnalı davullar eşliğinde büyük bir coşkuyla gerçekleşmiştir.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı