UPS işçileriyle dayanışma büyüyor

Petrol-iş Aliağa şubesinin içinde bulunduğu İzmir Sendikalar Birliği olarak, 166 gündür devam eden UPS kargo şirketi çalışanlarının verdiği onurlu mücadelelerinde yanlarında olmaya devam ediyoruz. Mücadeleye başladıkları günden beri önemli bir kademe sarf eden Ups ambar işçileri, İzmir Sendikalar Birliğinin desteğiyle 9 Ekim 2010 Cumartesi günü bir kez daha örgütlü olmanın gücünü ve kararlılıklarını UPS işverenine kanıtladılar.

09.10.2010

TÜRK-İŞ-KESK-DİSK’e bağlı İzmir şubelerinin bir araya gelmesiyle oluşturduğumuz İzmir Sendikalar Birliği olarak UPS için verilen destek de birlik ve beraberliğimizin amacını belirterek, UPS için bir basın açıklamasında bulunduk.9 Ekim Cumartesi UPS için gerçekleşen eylemde, öğlen saatlerinde metro durağı önünde toplanarak, tüm sendikaların şube başkanları, yöneticileri, işyeri temsilcileri ve üyeleriyle kortej halinde, UPS genel müdürlüğü önüne yürüdük. Birlik, mücadele, dayanışma yazılı pankartlarla İzmir Sendikalar Birliği, “İşçi-memur el ele mücadeleye” “Yaşasın sınıf dayanışması” “Ups işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla, mücadele vermenin ve birliğin önemini vurguladılar. İzmir Sendikalar Birliği adına Eğitim-sen 2 no.lu şube yöneticisi Elif Çuhadar; Örgütlü ya da örgütsüz tüm işçi ve emekçilerin tek merkezden ve sistemli olarak sermayenin saldırıları ile karşı karşıya olduğunu,kamunun tasfiyesi özelleştirme uygulamaları ile birlikte, esnek çalışma ve taşeronlaştırmanın dolayısıyla örgütsüzleştirme ve sendikasızlaştırmanın hızla arttığına dikkat çekerek,bunun en canlı örneğinin örgütlenme mücadelesi veren UPS işçilerinin oluşturduğunu belirtti. İzmir Sendikalar Birliği olarak UPS işçileri ile yan yana olmaya devam edeceğimizi vurgulayan Çuhadar saldırılara karşı sendikaların tek başlarına ve yerel olarak baş etmesinin mümkün olmadığının yaşanan sayısız pratikte görüldüğünü ifade etti.

İzmir Sendikalar Birliği bileşenleri olarak UPS için yaptığımız açıklamadan sonra Bornova Ağaçlı Yoldan Metro Sanayi Durağına birlik sloganlarıyla yürüdük.

UPS işçilerine verdiğimiz desteğin kazanana kadar devam ettireceğimizi bildirir,

Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Petrol-iş Aliağa Şubesi