• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ürosan Kimya'da Grev Başladı

Tekirdağ Çorlu'da faaliyetlerini sürdüren Ürosan Kimya Sanayii A.Ş. işyerinde anlaşma sağlanamaması üzerine bu sabah (18 Aralık)  greve çıkıldı.

18.12.2018

Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şubemiz kapsamında olan Ürosan Kimya Sanayii A.Ş. işyerinde grev uygulamasına bugün başlandı. Sendikamızın kırk yılı aşkın bir süredir örgütlülüğünü sürdürdüğü ve toplam 55 kişinin çalıştığı Ürosan Kimya işyerinde bugün itibariyle 34 üyemiz bulunuyor.

Ürosan Kimya işyeri ile Ağustos ayı başlarında başlayan toplu sözleşme görüşmeleri yaklaşık beş aydır sürüyordu. Artan hayat pahalılığı ve alım gücünün yüksek enflasyon karşısında her geçen gün daha da eridği bir dönemde sürdürülen toplu pazarlık görüşmelerinde, temel olarak pazarlığa konu olan birçok maddede uzlaşı sağlanmasına rağmen ücretler ve aile zammına ilişkin maddelerde ise taraflar arasında yapılan uzun süreli görüşmelerden sonuç alınamadı.

Dün gece geç saatlere kadar sürdürülen görüşmelerden de sonuç alınamaması üzerine, bu sabah erken saatlerde üyelerimizin tamamının katıldığı grev uygulaması, davul ve zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde başladı.