SGBP Kadın Koordinasyonu'ndan Çağrı:

Yarın Namet Direnişçisi Kadınların Yanındayız

SGBP Kadın Koordinasyonu 8 Mart etkinliklerini NAMET Direnişçisi kadınlar ile başlatıyor. 3 mart Salı günü (yarın), NAMET'te işten atılan kadınlar ile dayanışmaya gidiyoruz.

02.03.2015

Kocaeli Çayırova'da bulunan Namet fabrikasında Tekgıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldılar ve direnişle mücadelelerini sürdürüyorlar.

Namet'te kadın işçiler 14 saat çalıştırılarak, 40 kiloluk kolilerin kaldırılması sonucu bel fıtığı olmalarına, kaslarda incelme ve güç kaybı yaşamalarına, üretimin aksamaması için su  içmeye, tuvalete gitmeye bile  izin verilmemesine, kadın erkek işçi arasındaki ücret eşitsizliğine, kölelere yaraşır çalışma koşullarına isyan ettikleri için, örgütlenmek istediler. Hakları için örgütlü mücadele vermek istediler. Ama işten atıldılar.

SGBP Kadın Koordinasyonu olarak insanca bir ücret ve yaşanabilir bir hayat için verdikleri mücadelede arkadaşlarımızı desteklemek amacıyla 3 Mart Salı günü Saat:  12.00- 13.00  arası Şekerpınar / ÇayırovaNamet Fabrikası'nın önünde olacağız.

Tüm kadınları, kadın örgütlerini, siyasi partilerin, sendikaların, meslek örgütlerinin kadın yapılarını ve duyarlı kamuoyunu direniş alanına çağırıyoruz...