• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yasaya karşı grev geliyor

Eğitim emekçileri 4+4+4 olarak bilinen yasa tasarısına karşı eylem programını netleştirdi. Yasa Meclis Genel Kurulu’na geldiği gün eğitim emekçileri hem üretimden gelen güçlerini kullanarak hükümeti uyaracak hem de tüm Türkiye’den yola çıkarak Başkentte buluşacak

14.03.2012

KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) halk tarafından 4+4+4 düzenlemesi olarak bilinen “222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne karşı greve hazırlanıyor. Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu’nun kararıyla eğitim emekçileri yasanın geri çekilmesi hedefiyle sokağa çıkacak, üretimden gelen gücünü kullanarak hükümeti uyaracak.

Eğitim-Sen 15 Mart Perşembe günü AKP’yi uyarmak için tüm illerde eğitim emekçilerini “sevk alarak hizmet üretmemeye” çağırdı. Bu gün boyunca kitlesel basın açıklamaları, yürüyüşler, oturma eylemleri yapılarak yasaya karşı mücadele çağrısı yapılması planlanıyor.

Veliler ve öğrencilerin de yasaya karşı verilecek mücadele konusunda aydınlatılması için 15 Mart'a kadar standlar açılarak, okullarda veli toplantıları yapılarak çocukları bekleyen tehlikenin anlatılması da eğitim emekçilerinin programında. Yine 15 Mart’a kadar kitle örgütleri ile toplantılar yapılarak mücadeleyi birlikte örgütlemenin olanakları tartışılacak.

Yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’na geldiği gün grev yapılarak aynı gün Ankara’da merkezi ve kitlesel bir eylem gerçekleştirilecek.

Zaman gazetesinin haberine göre AKP milletvekili Mahir Ünal yasa teklifinin gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’na gelmesini beklediklerini söyledi.

Kaynak: sendika.org