EĞİTİM

Yeni Dönem Son Temsilci Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Bahar 2019 dönemi içinde yapılması planlanan üç adet temsilci eğitimi, 11-15 Mart 2019 tarihleri arasında yapılan üçüncü eğitimin tamamlanması ile sona erdi.

15.03.2019

Sonuncu eğitime de, daha öncekiler gibi sadece yeni seçilen ve bu türden eğitimlere ilk kez katılan temsilcilerimiz geldi.

Bahar 2019 Temsilci Eğitimlerine, ilki 14-18 Ocak 2019'da (27 temsilci), ikincisi 4-8 Şubat 2019'da (35 temsilci) ve tarihleri yukarıda verilen sonuncu eğitime katılan 42 temsilci ile birlikte toplamda 104 temsilcimiz katıldı. Bu rakam, temsilcilerimizin yaklaşık yüzde 25'inin yenilendiğini ve yeni temsilcilere sahip bir örgüt olduğunu da göstermektedir.

Son eğitimle birlikte, bu dönem içinde seçilmiş neredeyse bütün temsilcilerimiz genel merkezimize gelmiş, uzmanlık servisleriyle tanışmış ve yoğun bir eğitimden geçmiş oldular.

Temsilcilerin Merkez Yönetim Kurulu ile toplantı yapmalarına ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmalarına eğitimde ayrı bir önem verilmektedir. Bu toplantıda, hem Genel Başkan hem de farklı sorumluluk alanlarına sahip MYK üyeleri sendikamızı, sendikamızın ilkelerini, son dönemlerdeki gelişmeleri, sendikamızın yaklaşımlarını, politikalarını, ülkenin güncel sorunlarını ve sendikamızın önerilerini aktarırlar ve temsilcilerin görüşlerini alırlar. Doğrudan üye tabanını temsil eden temsilcilerimizin görüşlerinin Merkez Yönetim Kurulu için de hayati önemde olduğunu, görüş oluştururken tabanın genel yapısının göz önüne alındığını gözlemekteyiz. Örgütün en üst siyasi karar vericileri ile doğrudan görüşme ve fikirlerini paylaşma olanağı bulan temsilcilerin daha büyük kararlılıkla işyerlerine döndüklerini biliyoruz.

Son eğitimde, MYK üyelerimiz iş yoğunluğundan kaynaklı olarak sertifika törenini Çarşamba günü yaptılar. Cuma günü yapılması gereken dersleri, diğer günler içindeki saatler uzatılarak Cuma gününün boşaltılması sağlandı. Bu şekilde, eğitimler yine dört tam gün boyunca sürmüş oldu.

Petrol-İş Temsilci Eğitimleri, ciddi sertifikasyon programı ağırlığındadır. Eğitimlerin başlama ve bitişleri yıllar içinde belli bir standarta kavuşmuştur. Eğitimler pazartesi günleri Merkez Yönetim Kurulu'nun katılımcıları kısaca selamlaması ile başlayıp cuma günleri Merkez Yönetim Kurulu ile yapılan ve ihtiyaca göre uzayıp kısalabilen bir toplantının ardından sertifika verilmesiyle sonlanır. Eğitimlerin standardı budur. Diğer dört gün boyunca, temsilciler, sabah tam 9'da başlayan ve akşam 17'ye kadar kesintisiz devam eden eğitimlere eksiksiz katılırlar. Sendikal bilgilerin yanısıra, iyi bir temsilcilik için gereken bilgileri bütün yönleriyle vermeyi amaçlayan bir eğitim modeli uygulanmaya çalışılır. Eğlence ile bilgi edinmeyi bir arada yürütmeye gayret eden eğitimlerin başarısının ölçüsünü eksiksiz katılımda bulmak mümkün sanırız.

Eğitim Servisi tarafından koordine edilip yürütülen Temsilci Eğitimi için sendikamızın diğer uzmanlık servisleri ihtiyaç çerçevesinde birer veya ikişer saat boyunca servislerinin hangi görevleri üstlendiğini, temsilcilerin bu uzmanlık alanlarından yararlanma yol ve yöntemlerini aktardılar. Bazıları genel merkez binasına dahi ilk kez ayak basan temsilcilerimizin servislerin aktardığı bilgilerden çok yararlandığını gördük.

Temsilci Eğitimleri, bilgi aktarımının yanı sıra, temsilcilerimizin bir konu hakkında hazırlanma, grup içinde tartışma, müzakere ve çatışmaları çözme becerileri kazandırmayı da hedeflemekte. Arkadaşlarımızın hazırladıkları konuyu sunma ve karşı görüşlere cevap verebilme yeteneklerinin de sınandığı eğitimlerin temsilcilerimizin donanımlarına büyük katkı sunduğunu ve örgütsel ihtiyaçlara cevap verebildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Aşağıda eğitimlerde çekilen fotoğraflar ile katılımcıların isim, işyeri ve şubelerinin bulunduğu liste yer almaktadır.

ADANA
ALİAĞA