“Yılın İşçisi” Petkim İşçileri Seçildi

12.07.2007

“Yılın İşçisi” Petkim İşçileri Seçildi12.07.2007Her yıl bölgede yayın yapan “Aktif Radyo” tarafından yapılan ve Bakırçay Bölgesini (Bergama -Aliağa -Menemen -Foça) kapsayan “Aktif Radyo Başarı ve Hizmet Ödülleri” değerlendirmesinde bu yıl Petkim işçileri “yılın en iyi işçisi” dalında birinciliğe layık görüldü.Bölgedeki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendikalar, mahalle ve köy muhtarlarından oluşan jüri tarafından her yıl, en iyi esnaf, yönetici, spor adamı, sanayici, eğitimci, çevreci, iş adamı, şoför belirleniyor.Bu yıl ki değerlendirme sonucunda Petkim işçilerinin tümü, yıllardır ortaya koydukları çaba ile Aliağa’nın ve hatta ülkemizin demokratikleşmesi açısından örnek oldukları için “yılın en iyi işçisi” seçildi.12 Temmuz 207 akşamı saat 20.00’de Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Salonunda yapılan törene katılarak plâket Petkim işçileri adına alan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın; “Yıllardır, yüzlerce kez konuştum ama ilk defa bu kadar heyecanlıyım. Petkim işçisi gerçekten sadece bölgemize değil ülkemize örnek olabilecek nitelikte işler yapmıştır. Yıllardır verdiği demokrasi, emek ve hak arama mücadelesi ile tüm işçi sınıfımıza örnek olduğu gibi, bu mücadelesini ortaya koyarken takındığı tavır ve tutum ile de ülkemizin demokrasi kültürünün oluşumuna da ciddi katkıları olmuştur. Küçük bir balıkçı kasabasından kısa sürede koskoca bir sanayi kenti haline gelen Aliağa’nın her alandaki gelişmesinde başta Petkim işçileri olmak üzere tüm üyelerimizin, Sendikamızın payı büyüktür. Bugün onlar adına aldığım bu ödül bu gerçeğin tescili anlamına gelmektedir.Takdir edenlere, mensubu olmaktan onur duyduğum Petkim’in tüm çalışanları adına teşekkürlerimi sunarım.”