• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Yunanistan Petrol ve Kimya İşçileri Federasyonu PFEPPRCI'nın 7 Mart ile ilgili Basın Açıklaması

Dış İlişkiler Servisi
06.03.2012

Yunan hükümeti işçilerin toplu sözleşmeleriyle birlikte bütün haklarını yok eden bir yasa çıkarıyor. Yasa işçilerin paralarıyla finanse edilen iki örnek kuruluşu ortadan kaldırıyor. Bu kuruluşlar programlarıyla binlerce düşük gelirli işçi ve emekli ailesini destekliyor. Hükümetin bu girişiminin ana hedefi işçi sınıfını ve sendikaları daha da zayıflatmak, planlarının uygulanmasının önündeki engelleri temizlemektir.

Toplumun orta sınıfı küçülüyor ve yoksulla zengin arasındaki uçurum daha da derinleşiyor. Giderek daha fazla insan işsiz ve evsiz kalıyor. Resesyon Yunan toplumunun temellerini kemiriyor.

Avrupa Birliği yanlış yolda. Antidemokratik ve antisosyal yüzünü gösteriyor.

Bugün Yunanistan'da gözlediklerimiz bütün Güneydoğu Avrupa ülkelerini etkisi altına alacak. Sadece onlarla da kalmayacak.

Bunun engellenmesi gerekiyor, çünkü amaçladığımız Avrupa sosyal modelinin özünü tahrip ediyor.

Yunanistan'da sendikaların ve işçilerin Güneydoğu Avrupa sendikalarıyla birlikte giriştiği direniş ve eylem yoğunlaşarak sürecek, çünkü kolektif özerklik ve remokrasi kurumlarını korumak hepimizin görevi.

Güneydoğu Avrupa Enerji İşçileri Bölge Ağı RETUNSEE 7 Mart 2012'yi Yunan işçileriyle dayanışma günü ilan etti. Yunanistan işçi federasyonu o gün saat 17.00'de, başka şeylerin yanı sıra, Atina'daki ve Selanik'teki bütün üyelerinin ve sendika temsilcilerinin katılacağı bir miting düzenleyecek. Daha sonra, RETUNSEE 4. Genel Kurulu'nun kararını ilgili bakanlıklara ve Atina'daki Avrupa Birliği temsilcilerine sunacak.

BİRLİK İÇİNDEKİ MÜCADELEMİZ

PİYASALARIN VE TEFECİLERİN AVRUPASI İÇİN DEĞİL, HALKLARIN AVRUPASI İÇİN

ADİL, EŞİT VE DEMOKRATİK BİR AVRUPA İÇİN

İNSANİ BİR ÇEHREYE SAHİP BİR AVRUPA İÇİN

Yunanistan Petrol ve Kimya İşçileri Federasyonu

Nikos Orfanos                           Panagiotis Kontousiadis

Başkan                                             Genel Sekreter