“ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” MEYDAN MİTİNGLERİNİN İKİNCİSİ ZONGULDAK’TA YAPILDI

Konfederasyonumuz Türk-İş’in “Zordayız Geçinemiyoruz” adıyla başlattığı “Vergide adalet” ve “Gelir dağılımındaki eşitsizlik” başta olmak üzere güncel ekonomik sorunlara dikkat çekmek ve emekçilerin sesini yükseltmek amacıyla açıkladığı eylem takvimi kapsamında 3 Eylül Salı günü Zonguldak’ta ikinci meydan mitingi düzenlendi.

04.09.2024

Konfederasyonumuz Türk-İş, vergide adalet, gelir dağılımındaki eşitsizlik, ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere emeğin sorunlarına dikkat çekmek için açıkladığı eylem takvimi çerçevesinde dün  emeğin başkenti Zonguldak’ta da ikinci meydan mitingini düzenledi. Daha önce 81 ilde Türk-İş İl ve Bölge Temsilcilikleri önünde basın açıklaması yapılmış, 26 Ağustos tarihinde ise Çerkezköy’de de binlerce emekçinin katıldığı bir miting yapılmıştı.

Mitinge Türk-İş’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Sendikamız Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Düzce ve Kocaeli Şube Yöneticileri ve şubelerimizin örgütlü olduğu işyerlerinden üyelerimiz mitinge katılım gösterdiler.

Saat 18.00’da başlayan ve Zonguldak Madenci Anıtı önünde yapılan mitingde coşku hakimdi. Meydanı dolduran emekçiler hep bir ağızdan taleplerini bir kez daha yinelediler. İlk önce sahneye baretleri ile madenciler çıktı. Madenci korosunun verdiği mini dinleti sonrasında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir konuşma yaptı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay mitingde gerçekleştirdiği konuşmasında hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, her geçen gün ağırlaşan ekonomik koşullar ve gelir dağılımındaki bozulmanın yarattığı yıkıma dikkat çekti. Kamuda taşeronun sona ermesi, kamuda kadroya giren işçilerin sorunları ve örgütlenmenin önündeki engellere vurgu yapan Atalay, işçi ve emekçiler insanca yaşayacak koşullara sahip olana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Atalay’ın konuşmasının ardından miting sona erdi.