Merkez Yönetim Kurulumuz 19 Aralık 2016 akşamı Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen suikasti kınayan bir açıklama yaptı.
19 Aralık 2016 akşamı, Ankara'da bir davete katılan, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov, hain bir suikast sonucu hayatını kaybetmiştir.
Türkiye ve Rusya arasındaki müzakereler neticesinde Halep'te yaşanan son gelişmeler, saldırının ertesi günü iki ülke arasında yapılacak önemli görüşmeler, Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin son günlerde geldiği olumlu nokta dikkate alındığında, bu saldırının asıl amacının Türk-Rus ilişkilerini baltalamak olduğu görülebiliyor. Hain suikastın ardındaki güçlerin en kısa sürede ortaya çıkartılarak, konunun tüm boyutlarıyla aydınlatılmasını temenni ediyoruz.
Saldırıda hayatını kaybeden Sayın Karlov'un ailesine ve bütün Rus halkına başsağlığı diliyoruz.
Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu