• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Tüpraş’ta 8 Saatlik İş Bırakma Eylemi

09.05.2017

Ocak 2017’de başlayan Tüpraş Yönetimi ile Sendikamız arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasından dolayı 9 Mayıs Salı günü Aliağa Tüpraş Rafinerisinde, Kırıkkale Batman ve Kocaeli Şubelerimizle eş zamanlı 8 saatlik iş bırakma eylemi yapıldı ve Tüpraş Aliağa Rafinerisi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasına Aliağa şubemizin örgütlü olduğu Petkim işyerinden üylerimizde gelerek destek verdiler. 

 

Yapılan basın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır:

 TÜPRAŞ İŞÇİSİ VE PETROL-İŞ OLARAK
             SON KEZ UYARIYORUZ!

 
Aylardır devam etmekte olan sözleşme sürecinde TÜPRAŞ işvereninin uzlaşmaz tutumu nedeniyle ortaya çıkan olumsuz süreç hâlâ sürmektedir.
 
Petrol-İş olarak, sözleşme sürecinin sağlıklı yürümesi ve iş barışının zarar görmemesi adına yaptığımız eylemlerle, işvereni uyarmış ve tepkimizi göstermiştik.
 
Sendikamızın ve fedakar TÜPRAŞ işçisinin iyi niyetli bu tepkilerine rağmen TÜPRAŞ işvereninin sözleşme sürecinde takındığı olumsuz tavrı ve bulunduğu pozisyonu değiştirmediği görülmüştür.
 
Tüm bunlar bir yana, son günlerde birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik maksatlı kimi dedikodu ve spekülasyonların geliştirilmekte olduğu tarafımızca bilinmekte olup, bu uğursuz girişimlerin beyhude bir çaba olduğunu belirtiriz.
 
Petrol-İş Sendikası, genel başkanından en yeni üyesine kadar aynı ruh, kararlılık ve bilinçle bu kutlu yoldaki mücadelesini sürdürmektedir.
 
Kamuoyunun, ilgili çevrelerin ve işverenin bu kararlılığımızı görmesi ve buna uygun bir bakış açısı geliştirmesini beklemekteyiz.
 
Haklarımızı koruma noktasında ikircikli bir tutuma asla müsaade etmeyeceğimizi vurgular, bedeli ne olursa olsun sonuç alıncaya kadar eylem yapma ve tavır koyma hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz.
 
2017 yılının ilk üç ayını yüksek kârla tamamlayan TÜPRAŞ'ta, çalışma düzeninde yapılmak istenen ve işçinin rıza göstermediği köklü değişikliklerin hiçbir haklı gerekçesi olmadığının bir kez daha altını çiziyoruz.
 
Haklıyız, kazanacağız! Asla boyun eğmeyeceğiz!
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur,