• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Sandoz ve Genveon İlaç İşyerlerine Ziyaret Gerçekleştirdi

12 Aralık Pazartesi günü Genel Başkanımız Süleyman Akyüz İstanbul 1 Nolu Şubemizde örgütlü olan Sandoz ve Genveon İlaç işyerlerini ziyaret ederek üyelerimizle biraraya geldi.

12.12.2022

12 Aralık Pazartesi günü Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, yıllardır örgütlülüğümüzü sürdürdüğümüz İstanbul 1 Nolu Şubemize bağlı Genveon ilaç işyerini ziyaret etti. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz’ü burada işyeri temsilcilerimiz Hüseyin Özdemir, Gürkan Yoldaş, Güney Orum ve üyelerimiz karşıladı. Temsilcilikte gerçekleşen toplantıda özellikle son dönemde etkisini arttırarak devam ettiren ekonomik zorluklar, Petrol-İş ile Genveon ilaç arasındaki ikili ilişkiler, yeni yıl itibariyle başlayacak toplu iş sözleşmesi hazırlıkları, üyelerimizin çalışma koşulları ile Petrol-İş’in bu gelişmelere ilişkin politikaları ele alındı. Genel Başkanımız ayrıca Fabrika Direktörü Ersin Serinoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Genel Başkanımız Sandoz'da

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ikinci ziyaretini ise yine İstanbul 1 Nolu Şubemize bağlı Sandoz ilaç işyerine gerçekleştirdi. Genel Başkanımızı Sandoz İlaç işyerinde Merkez Denetim Kurulu Raportörümüz Ziya Selvi, temsilcilerimiz Cumhur Burhan Çuhadar, Murat Bektaş karşıladı. Burada da üye ve temsilcilerimizin katılımıyla oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Öğle saatlerinde üyelerimizle fabrika yemekhanesinde biraraya gelen Genel Başkanımız Süleyman Akyüz çalışma hayatı ve sendikal harekete dair pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Genel Başkanımız konuşmasında asgari ücret, vergi sisteminde yaşanan adaletsizlikler, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili başlıkları da ayrıntılı olarak değerlendirdi. Genel Başkanımız Sandoz Fabrika Direktörü Nurettin Ekizoğlu ile İK Sorumlusu Gizem Nur Çolular ile de biraraya geldi. Yapılan toplantı sonrası üyelerimizle birlikte öğle yemeği yenildi. Genel Başkan Akyüz’ün ziyaretleri istişari açıdan oldukça verimli geçerken, Genveon ve Sandoz İlaç işyerinde çalışan üyelerimiz tarafından memnuniyetle karşılandı.