• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Etkin Plastik Direnişine Dayanışma Ziyareti

Sendikamız Genel Mali Sekreteri Erhan Yakışan ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda 24 Mart Cuma günü direnişte olan Etkin Plastik çalışanı üyelerimizi ziyaret ettiler.

27.03.2023

Etkin Plastik işçileri çalışma koşullarını iyileştirmek ve haklarını genişletmek için Manisa Şubemiz tarafından sürdürülen örgütlenme çalışmaları neticesinde kısa sürede sendikamız saflarına katılmışlardı. Ancak Etkin Plastik işvereni işçilerin sendikalı olma iradesine saygı göstermeyerek her türlü engeli çıkarmaya çalışmış, sendika düşmanı tavır takınarak sendikamıza üye işçileri işten çıkarmıştı.

24 Mart Cuma günü sendikamız Genel Mali Sekreteri Erhan Yakışan ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda Etkin Plastik çalışanı üyelerimizi ziyaret ederek hem üyelerimizle hem de Manisa Şube Başkanı Emrah Yunus Saruhan ve şube yönetimi ile biraraya geldiler. Yakışan ve Recepkethüda mücadelenin seyri, nasıl politika izlenmesi gerektiği üzerine Manisa Şube Yönetimi ve üyelerimizle fikir alışverişinde bulundular. 

Görüşmede, sendikalı olarak çalışmanın işçinin en temel hakkı olduğu, işverenlerin işçilere güvenli ve güvenceli çalışma ortamı sağlamakla yükümlü olduklarının altı çizildi. Yakışan ve Recepkethüda, Petrol-İş Sendikasının bütün örgütüyle Etkin Plastik işçileri ile dayanışma içerisinde olacağını belirterek görüşme sonlandı.