Türk-İş Başkanlar Kurulu Toplandı

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, 6 Ağustos Salı günü Ankara’da gerçekleştirilen Türk-İş Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

07.08.2024

Konfederasyonumuz Türk-İş’in Başkanlar Kurulu, çalışma hayatındaki güncel sorunları görüşmek üzere 6 Ağustos 2024 tarihinde toplanmıştır. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz’ün katıldığı toplantıda, kamu kesimi toplu iş sözleşmeleri, vergi sistemindeki adaletsizlikler, enflasyon ve emekçilerin yaşadığı hayat pahalılığı konuları detaylı bir şekilde değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler çerçevesinde;

- Kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinden farklı aylarda başlayanların enflasyon kaynaklı farklı ücret zammı uygulamalarının yol açtığı mağduriyetin giderilmesi ve Ocak ayı sonrası başlangıçlı sözleşmelerde de ücret zammının %24,73 olarak uygulanması,

- Büyük bir adaletsizliğe sebep olan ücretlerin vergilendirilmesindeki tarifeler ve artan oranların gözden geçirilmesi ve vergi sisteminin adaletli hale getirilmesi, 2025 Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmelerinde TBMM’de bu sorunun öncelikli olarak ele alınması,

- TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile emekçilerin karşı karşıya kaldığı fiyat artışları arasındaki uçurumun giderilmesi, emekçilerin alım gücünü yükseltecek politikaların uygulanması, konuları ele alınmış ve talepler oluşturulmuştur. Özellikle vergide adalet konusunda konfederasyonumuz ve bağlı sendikaların ortak taleplerini dile getirmek üzere bölge ve illerde mücadele programı ve eylem takvimini oluşturmak üzere toplantılar yapılması kararlaştırılmıştır. Toplantılarda yapılan değerlendirmeler ışığında, illerde mitingler, mitinglerin olamadığı yerelliklerde kitlesel basın açıklamaları ve nihayetinde Başkent Ankara’da nihayetlendirilecek bir mücadele programı oluşturulması öngörülmektedir.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına