• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Grevin 22. Gününde As Plastik’te Basın Açıklaması Yapıldı

Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şubesinde örgütlü As Plastik işyerinde 19 Eylül tarihinde başlayan grevimiz devam ediyor. Grevlerinde 22 günü geride bırakan As Plastik çalışanları her geçen gün daha güçlü ve kararlı.

11.10.2024

10 Ekim Perşembe günü İstanbul 1 Nolu Şubemizin mücadeleyi yükseltme çağrısıyla fabrika önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri, basın-yayın mensupları, emek dostu birçok kurum ile yine sendikamızın örgütlü olduğu ve grevleri devam eden Elba Bant işçileri, Polonez direnişçileri, İstanbul 1 Nolu Şube Yönetimi ve şubemizde örgütlü işyerlerinden üye ve temsilciler, Trakya Şube Yöneticilerimiz ile şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilci ve üyelerimiz de destek verdi.

Basın açıklaması öncesi dayanışma için alanda bulunan Polonez işçileri, Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Okan Özkan da grevi selamlayan ve dayanışma içerisinde olacaklarını belirten konuşma gerçekleştirdiler.

“Sendika haktır engellenemez”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Direne direne kazanacağız” sloganların yükseldiği eylemde, son konuşmayı ve basın açıklamasını sendikamız İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Zorlu yaptı.

Konuşmasının başında dayanışma için grev alanında olanları selamlayan Erkan Zorlu sonrasında ise basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasında, Petrol-İş'in As Plastik grevini zaferle sonuçlandırmak, üyelerinin yasal ve Anayasal haklarına sahip çıkmak için yasal ve demokratik bütün yolları kullanacağı vurgusu ve işten atılan üyelerini işlerine geri dönmesi, toplu pazarlık masasının yeniden kurulması ve As Plastik emekçilerinin bütün haklarının teslim edilmesi talepleri yinelendi.

Enerjinin yüksek, morallerin yüksek olduğu basın açıklaması eylemi sloganlarla sona erdi.

Basın açıklamasın tam metni aşağıda yer almaktadır: