11. Geleneksel Petkimliler Buluşması 5 Nisan 2025 Cumartesi günü İzmit Antikkapı Restaurant'ta gerçekleşti. Petkim Emeklileri Tertip Komitesi tarafından düzenlenen Geleneksel Petkimliler Buluşmasına sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz ile birlikte Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu, Başkan Yardımcıları Kamil Keskin ve Teoman Aydınoğlu da katıldı.
Toplantının açılış ve sunuş konuşmalarının ardından Genel Başkanımız Süleyman Akyüz de burada bir konuşma gerçekleştirdi. Katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Türkiye sanayisinin en önemli kurumlarından biri olan Petkim’in 60. kuruluş yılını kutlamanın emekçiler açısından önemine vurgu yapan Akyüz, “Hep birlikte, sadece bir fabrikanın değil, bir emeğin, bir inancın, bir dayanışma kültürünün 60 yıllık onurlu yolculuğuna tanıklık ediyoruz.” dedi.
Petkim’in sadece bir işyeri değil aynı zamanda bir okul da olduğunu belirten Genel Başkan, bu işyerinin orada çalışan emekçilerin omuzlarında yükseldiğini belirterek “Bugün buradaysak, burada hâlâ üreten bir tesis varsa, bu sizin açtığınız yoldur. Sizin omuzladığınız çarklar dönmeye devam ediyor.” dedi. Petrol-İş Sendikası ile 60. kuruluş yılını kutlayan Petkim arasındaki endüstriyel ilişkilerin devam ettiğini ve bu ilişkilerin her geçen gün daha da ileriye gideceğini belirten Akyüz, bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.
Katılımın olduğu yoğun olduğu buluşma, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından sona erdi.