• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GÜBRETAŞ’TA GREVİMİZ BAŞLADI

Sendikamız Kocaeli Şubesi’nin örgütlü olduğu Gübretaş işyerinde bugün itibariyle grevimiz başladı. Kocaeli/Körfez’de kurulu bulunan fabrikada yaklaşık 240 üyemiz çalışıyor.

03.07.2025

Kocaeli Şubemizin örgütlü olduğu Gübretaş işyerinde 21 Ocak 2025 tarihinde başlayan TİS müzakerelerinde bugüne kadar yapılan görüşmelerde işverenin taleplerimize cevap vermemesi üzerine 3 Temmuz sabahında grevimizi coşkulu bir şekilde ilan ettik.
Genel Başkanımız Süleyman Akyüz de sabah saatlerinde üyelerimizle birlikte grev alanındaydı. Grev pankartının fabrikaya asılmasının ardından işçilere seslenen Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Petrol-İş Sendikasının verdiği mücadelenin üyelerimizin ve işçi sınıfının umudu olduğunu söyledi. Akyüz, "Gübretaş emekçisi mücadelesinde alnının akıyla devam ediyor. Bu ülkede hangi işçi, hangi emekli memnun, bize yaşanan enflasyonu bile reva görmeyen anlayışa karşı direncimizi ortaya koyuyoruz. Biz önce müzakereyi öne koyuyoruz, biz üzüm yemek istiyoruz, bağcıyı dövmek istemiyoruz. Bizi kimseye benzetmesinler. Kamu sözleşmeleri ile bizi karıştırmasınlar. Bizim derdimizle dertlenip en azından işçiyi tebessüm ettirsinler. Bu işçiler artık sadece geçinmek istiyor. Biz çalışmazsak hayat durur. Ama hep bizim üzerimize çöktüler. Bizi işsizlikle, açlıkla tehdit ettiler. Bizim partimiz yok. Bizim partimiz ekmeğimizdir, sendikamızdır. Kimsenin arka bahçesi değiliz. Bizi başka sektörlere benzetmesinler, biz bu ülkeye değer katıyoruz, katma değer üretiyoruz. Bu sömürü düzenini ortadan kaldırmanın tek yolu mücadele ve örgütlülüktür" dedi.
Genel Başkanımız ayrıca Petrol-İş Sendikası’nın bütün örgütüyle Gübretaş emekçisinin yanında olduğunu belirterek, işvereni de çalışanlarının taleplerini dikkate alarak müzakere masasına davet etti. Akyüz, grevin başarıya ulaşması temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.
Gübretaş Grev alanı ilk gününde heyecanlı ve coşkulu. Üyelerimiz kararlı, sefalet dayatmasını kabul etmiyor. 
Grevimizin üyelerimize ve örgütümüze hayırlı olmasını dileriz.