• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sincan Organize Sanayi işçileri toplandı

Petrol-İş Ankara Şubesi, Genel merkezimizin “Sendikalı Ol” kampanyası kapsamında Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmakta olan örgütsüz işçilerle buluşmaya devam ediyor. 

22.05.2010

Petrol-İş Ankara Şubesi, Genel merkezimizin “Sendikalı Ol” kampanyası kapsamında Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmakta olan örgütsüz işçilerle buluşmaya devam ediyor. Son olarak 14 Mayıs 2010 tarihinde 12 bin adet bildiri dağıtımıyla, 22 Mayıs 2010 Cumartesi günü Sincan Öğretmenevi'ne davet edilen işçilerin sorunlarına şube başkanımız, şube avukatımız; ÇHD üyesi hukukçular ve örgütlenme uzmanımız tarafından çözümler aranmış, işyerlerine özgü sorunlar tartışılmıştır. Toplantıya katılan işçiler  bu tür toplantıların daha sık yapılması gerektiği konusunda birleştiler. Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi'nin çağrısıyla gerçekleştirilen toplantıya onlarca işyerinden çok sayıda işçi katıldı. Toplantıda sendikamızın Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, Petrol-İş Avukatı Hülya Sarsam ve ÇHD Sosyal ve Ekonomik Araştırma Grubu yöneticileri birer konuşma yaptılar.

Sendikamız daha önce Düzce, Gebze, Bursa ve İzmir-Kemalpaşa'da devam eden ‘Sendikalı Ol’ kampanyası kapsamında Ankara - Sincan merkezde bir stand açarak Sincanlı emekçilere seslenmişti. Bu kez Organize Sanayi bölgesi işçilerinin sorunlarının ve örgütlenme olanaklarının tartışılmasının hedeflendiği bir toplantı çağrısı yaparak işçilerle buluşmayı planlayan sendikamız bu kapsamda on binlerce el ilanı ve afiş hazırlayarak bir duyuru kampanyası başlattı. Sincan Organize Sanayi Bölgesinde krizle birlikte yaklaşık on bin işçi işten çıkartılmış ve ücretsiz izne gönderilmişti. Yaklaşık 2 yıldır hemen hiçbir fabrikanın zam vermediği bölgede işçiler fazla mesai yaparak bile geçinmekte zorlanıyorlar. Eskiden patronların fazla mesaiye kalmaları için kendilerine adeta yalvardıklarını söyleyen işçiler, şimdi fazla mesainin kendileri için hayati öneme geldiğini belirtiyorlar. Pek çok fabrikada işçiler daha uzun saatler çalıştıkları halde eskiden olduğundan daha kötü koşullarda yaşıyorlar.