Muhalefet lideri Mohammed Brahmi'nin öldürülmesini protesto etmek üzere yapılan genel grevin ardından Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) hükümetin istifasını istedi. Altı ay içinde bu ikinci cinayet oluyor.
Önde gelen muhalefet lideri Muhammed Brahmi'nin vurularak öldürülmesi nedeniyle, 26 Temmuz Tunus için ulusal yas günüydü. Brahmi Halk Hareketi'nin genel koordinatörü, Ulusal Kurucu Meclis'in üyesi ve Halk Cephesi koalisyonun önde gelen bir simasıydı. İktidardaki Ennahda partisini de sözünü esirgemeden eleştirmesiyle tanınıyordu.
25 Temmuz'da Brahmi başkent Tunus yakınlarında sokakta giderken kimliği bilinmeyen motosikletli bir tetikçi tarafından vuruldu. 58 yaşındaki Brahmi, solcu Halk Cephesi'nin bu yıl vurularak öldürülen ikinci lideri oluyor.
Ulusal sendikal merkez UGTT, ülkedeki genel durumu değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak amacıyla, bütün ulusal diyalog toplantılarının ve girişimlerinin askıya alınması çağrısı yaptı.
Şubat ayında solcu lider Şokri Belaid'in, geçen hafta ise yine solcu lider Muhammed Brahmi'nin öldürülmesi nedeniyle, muhalefet, Ennahda partisinin başında bulunduğu koalisyon hükümetinin iktidarı paylaşma yönündeki önerilerini reddetti.
IndustriALL Genel Sekreteri Jyrki Raina, “IndustriALL Tunus'taki üye sendikaların ve onların ulusal sendikal merkezi UGTT'nin, Muhammed Brahmi'nin öldürülmesinin soruşturulması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması talebiyle yaptığı eylemleri destekliyor” dedi.
Bu cinayet son aylarda sendika yöneticilerine, gazetecilere, politik aktivistlere ve sıradan vatandaşlara yöneltilen sistemli saldırıların bir parçası. Şubat 2013'te Şokri Belaid'in sokakta vurularak öldürülmesi üzerine yapılan protestolar başbakanın istifasına yol açmıştı. Belaid Demokratik Yurtsever Parti'nin genel sekreteriydi.