• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Sendikamızın Düzenlediği İş Hukukunda Güncel Gelişmeler Konferansı Sona Erdi

Konferans saat 10.00'da Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın açılış konuşması ile başladı. Zorunlu Arabulucuk, Özel İstihdam Büroları, Kıdem Tazminatı konularına ilişkin sunum ve değerlendirmeler Petrol-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Abdi Pesok, Av. Kürşat Karacabey, Yard. Doç. Dr. Mustafa Göksu, Doç. Dr. Mahmut Kabakçı ve Yard. Doç. Dr. Ulaş Baysal tarafından gerçekleştirildi.

03.03.2016

02.03.2016 tarihinde sendikamızın Genel Merkezinde gerçekleşen “ İş Hukukunda Güncel Gelişmeler ” adlı konferansa Genel Merkez Yöneticilerimiz,Türk-İş İstanbul 1 Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Türk-İş'e  bağlı sendikalarımızdan Dok-Gemi İş Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu, Dok Gemi-İş  Yönetim Kurulu üyeleri Emre Ahmet Nalbantoğlu, İ. Hakkı Külekçi, Yol-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Uçar,  Yol-İş İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Cahit Erhan, Tez Koop-İş İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Selahattin Karakurt, Toleyis Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Kutlu, Genel Mali Sekreteri Ali Şahin, Toleyis İstanbul Bölge Şube Yrd. Ersin Sancaklı, Marmara  Bölge Sekreteri Yusuf Erbaş, Belediye-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Sezai Akyürek, Türk-Metal Sendikası Pendik Şube Başkanı Halil Fakı Erdal, Haber-İş Anadolu Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt Bayraktar, Koop-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Aziz Hacısalihoğlu, Sağlık İş Sendikası Kadıköy Şube Başkanı Süleyman Turgut, Bass Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Eren, Denizciler sendikası Marmara Şube Başkanı Levent Şenkal, Denizciler Sendikası Armatörler Şube Başkanı Fatih Özpınar, Şehir Hatları Şubesi Hüseyin Sarayoğlu, Güvenlik-İş İstanbul Bölge Sorumluları Serkan Tek, Ramazan Palak, Mehmet Gaze Akgül, akademisyenler, sendikamızın İstanbul 1 Nolu Şube, İstanbul 2 Nolu Şube, Bursa Şube, Düzce Şube, Gebze Şube, Kocaeli Şubelerinden Şube Başkanları, Şube Başkan Yardımcıları, Yönetim Denetim Disiplin Kurulu üyeleri işyerlerinden baştemsilci ve üyelerimiz katıldı.

Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın açılış konuşması ile başladı. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar “Çok değerli katılımcılar, konuklar ve akademisyenler sizi şahsım ve Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulumuz adına hoşgeldiniz diyor sizi saygı ve sevgi selamlıyorum ” dedi.

Genel Başkanımız Yaşar konuşmasına “Eylülde yaptığımız Genel Kurulumuz sonrasında konferans salonumuzu sadece genel kuruldan genel kurula değil çeşitli sosyal kültürel bilimsel ülkenin sorunlarına ışık tutan iş hayatın sorunlarını da konuşup kullanacağımız bir salon olacağını daha öncede belirtmiştik. İlk toplantımızı hukuk müşavirimiz Sayın Abdi Pesok'un katkılarıyla gerçekleştirmiş olduk. Değerli hocalarımızın ve akademisyenlerimizin katkılarıyla bu toplantıları daha aktif halde sürdüreceğiz. Bugünkü konferansımızın bir diğer amacı burada tartışılan bilimsel verilerin kitap haline getirilip size aktarılmasıdır ” diyerek başladı.

Genel Başkanımız ayrıca iş hayatında 65 yıldır aktif olarak rol alan  sendikamızın birçok eylem ve etkinliği ortaya koymuş ve kendini bu konuda ispatlamış bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve bunun konfederasyonumuz Türk-İş ile birlikte yürüdüğünü ifade etti. Ülkede yaşanan terörün bizleri terörize ettiği şu günlerde kendi sorunlarımızı ifade edecek bir platform bulamadığımızı fakat ne olursa olsun kendimizi Türkiye kamuoyu ve taraflara net ve kararlı bir şekilde ifade edeceğimizi vurguladı.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar 24 Şubat Çarşamba günü Bursa'da gerçekleşen Türk-İş Başkanlar Kurulu'nda alınan bir dizi kararın Petrol-İş sendikası olarak desteklediğimizin altını çizdi. Bu kararlar doğrultusunda Türkiye'nin 81 ilinde başlatılan imza kampanyalarına şubelerimizden de yoğun olarak destek verildiğini ifade eden Yaşar çok daha etkin eylemlilik kararına varıldığına da sözlerine ekledi. Genel Başkanımız ayrıca kıdem tazminatının kırmızı çizgimiz ve genel grev sebebi olduğunu söyledi. Sözlerini bitirirken kamuoyununda bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğinin tekrar altını çizdi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından öğleden önceki 1. oturumu yönetmek için Hukuk müşavirimiz Abdi Pesok ve zorunlu arabuluculuk konusunu değerlendirmek üzere Av. Kürşat Karacabey ve Yard. Doç. Dr. Mustafa Göksu yerlerini aldılar. 

Konferansın öğleden sonraki 2.oturumunda Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca yönetirken özel ve istihdam büroları ve kıdem tazminatı konularını değerlendirmek üzere Doç. Dr. Mahmut Kabakçı ve Yard. Doç. Dr. Ulaş Baysal yerlerini aldı. Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca konuşmasına konukları ve sendikamız üyelerini selamlayarak başladı. Bu bölümde işçi camiasını yakından ilgilendiren özel istihdam büroları ülkemizde kıdem tazminatı ve yurt dışında bu uygulamanın örnekleri ve sendikalar açısından neler ifade ettiğini akademisyenler tarafından aktarılacağını söyleyerek oturumu açtı.

Oturuma katılan akdemisyenlerin sunumlarının ardından başta Genel Başkanımız olmak üzere şubelerimizdeki temsilciler, üyelerimiz ve sendikalardan gelen konuklar söz alarak soru cevap şeklinde genel görüşmeye katıldılar.

Konferansın sonunda  tüm katılan akademisyen ve hukukçulara Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar tarafından günün anısına birer plaket sunuldu.