• Emeğe Dönük Saldırılara Karşı Mücadeleyi Yükselteceğiz

Petrol-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, 24-25 Şubat tarihlerinde Eskişehir’de toplanarak ülkemizde yaşanan güncel gelişmeleri ve örgütsel çalışmalarını değerlendirdi.
  • HALKIN SESİNE KULAK VERİLMELİ

Sendikamızın 27. Dönem 5. Olağan Başkanlar Kurulu, 6 Haziran Perşembe günü  genel merkez toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkanlar kurulunda Taksim Gezi Parkı'nda başlayıp ülke çapında kitlesel karşı çıkışa dönüşen eylemler değerlendirildi.  Tepkilerin aynı zamanda  işsizliğe, güvencesizliğe ve yoksullaşmaya yönelik olduğunun altı çizildikten sonra  hükümetin halkın sesine kulak vermesi gerektiği vurgulandı.  29 Haziran 2013'te yapılacak olan TÜRK-İŞ Olağanüstü Genel Kurulu da ön plana çıkan konular arasındaydı.
  • Petrol-İş Sendikası 27. Dönem 2. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplandı

Petrol-İş Sendikası 27. Dönem 2. Olağan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu 23 Mayıs'da, Girne'de Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın'ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında hükümetin ulusal istihdam stratejisi ile emek düşmanı politikaları yoğunlaştırdığını ifade eden Genel Başkanımız,  Petrol-İş'in  Eti Maden, TPAO ve BOTAŞ'ta özelleştirmelere karşı mücadelesinin süreceğinin altını çizdi.  Mersin'de Şişe Cam Grubu'na bağlı Soda, Kromsan ve Tuz İşletmeleri'nde başlayan grevin başarısı için sendikanın tüm gücünü seferber edeceğine de vurgu yaptı. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu iki gün sürdü.
  • Öztaşkın'ın 26. Dönem 7. Olağan Başkanlar Kurulu Açış Konuşması - Hatay

Madenlerde yaşananlar iş kazası değil, iş cinayetine dönüşmüştür.
  • Öztaşkın'ın 26. Dönem 7. Olağan Başkanlar Kurulu Açış Konuşması - Hatay

Madenlerde yaşananlar iş kazası değil, iş cinayetine dönüşmüştür. Madenlerde acilen Avrupa standartlarında tedbirlerin alınması, tedbirler alınana kadar madenlerde çalışmalara ara verilmesi ya da işçilerin madenlere indirilmemesi zorunluluktur.